Для тостів, у кашу чи для смаження м'яса: із часниковим маслом смак страви стане неперевершеним

Читать на русском
Автор
Масло із запаморочливим ароматом часнику та свіжої зелені
Масло із запаморочливим ароматом часнику та свіжої зелені. Фото 1000.menu

Нереальна смакота

Окрім таланту кулінара багато в чому на смак страви впливають послідовність кроків приготування або спеції. Зокрема, завдяки заправці, звичайний салат із зелені можна зробити кулінарним шедевром.

А завдяки часниковому маслу, яке ми пропонуємо приготувати сьогодні, — суттєво покращити смак багатьох страв. Рецептом масла з часником з нами поділилися на Instagram-сторінці "inna_la.food".

Як приготувати часникове масло

Інгредієнти:

  • вершкове масло 82,5% — 150 г;
  • часник – 2 великі голівки;
  • олія – 30 мл;
  • сіль, зелень, спеції — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Дві головки часнику почистити та викласти у форму для запікання.
  2. Полити часник олією та запікати у духовці протягом 30 хвилин при 200 градусах.
  3. Вершкове масло кімнатної температури нарізати на шматки та покласти в блендер.
  4. Додати будь-які улюблені зелень та спеції.
  5. Запечений часник дістати з олії та дати повністю охолонути.
  6. Додати його до чаші блендера та збити до однорідності.
  7. Суміш перекласти у зручну ємність та розрівняти поверхню ножем.
  8. Відправити у холодильник до повного застигання.

А якщо ви любите смачні намазки, рекомендуємо приготувати її зі скумбрії. За цим рецептом від "Телеграфа" вона вийде не лише смачною та поживною, але ще й економною.