Лінива паска, яку не потрібно замішувати: нереально смачно і красиво, ще й руки не втомляться

Читать на русском
Автор
Дуже простий і вдалий рецепт тіста
Дуже простий і вдалий рецепт тіста. Фото скриншот Youtube

Вам навіть тіста торкатися не доведеться

Ми ділились рецептом смачної та вологої грузинської паски. Тепер розповідаємо, як приготувати паску, для якої навіть тіста торкатися не доведеться — рецепт дуже простий та не потребує багато часу та сил.

Пасочка виходить дуже м’яка, смачна, в міру солодка. Як її приготувати, розповіли на порталі "Кулінарні витівки".

Інгредієнти:

  • Борошно — 380 г
  • Яйця — 2 шт
  • Молоко — 150 г
  • Дріжджі сухі — 2 ч.л.
  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукор ванільний — 1 пачка (10 г)
  • Цукор — 120 г
  • Сіль — 1/4 ч.л.
  • Цедра з 1 лимона
  • Родзинки — 150 г + 1/2 ст.л. муки

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо родзинки. Заливаємо їх окропом на 10 хвилин.
  2. У тепле молоко додаємо дріжджі, 1 столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна. Все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  3. З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти. У розтоплене тепле масло додаємо яйця, цукор, ваніль, сіль, цедру лимона — все змішуємо.
  4. З родзинок зливаємо воду, викладаємо їх на паперовий рушник. Замішуємо тісто: додаємо до дріжджової опари суміш з масла та яєць, а також борошно.
  5. Місимо тісто силіконовою лопаткою до консистенції густої сметани, рухами, ніби витягуючи тісто вгору. Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 2-2,5 години. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
  6. Додаємо до родзинок 1/2 столової ложки борошна і змішуємо їх з тістом. Розкладаємо тісто по формах: викладаємо тісто лопаткою у форми, заповнюючи їх на 1/3.
  7. Формуємо паски: лопаткою, змоченою у воді, розрівнюємо верх пасок, щоб він був гладким. Всі родзинки ховаємо всередину паски.
  8. Даємо тісту піднятися знову. Для цього накриваємо паски рушником і чекаємо 1-1,5 години, щоб тісто піднялося і заповнило всю форму.
  9. Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо паски протягом 25-30 хвилин. Охолоджуємо.

Залишається лише нанести на охололі паски глазур на ваш смак. Приміром, ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур.