З усієї випічки її з'їдять першою: сирна паска з шоколадом

Читать на русском
Автор
На смак нагадуэ вершкове морозива
На смак нагадуэ вершкове морозива. Фото gordonua.com

Ніжна та смачна паска до Великодня

Великдень цьогоріч православні християни святкуватимуть досить пізно, однак це не забороняє готуватися до нього та зберігати цікаві рецепти. Одним із таких є рецепт вдалої глазурі або паски, яка швидко готується.

А сьогодні ми хочемо поділитися іще одним вдалим рецептом — сирної паски з шоколадом, яка не лише смачна, але й ефектно виглядає на столі. Про це інформують на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати сирну паску

  • домашній сир — 500 г;
  • вершки 20% жирності — 200 мл;
  • вершкове масло — 100 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • темний шоколад – 50 г;
  • молочний шоколад – 50 г;
  • білий шоколад – 50 г;
  • горіхи – на вибір і за смаком;
  • кокосова стружка – 2 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Сир перетерти через сито або перебити блендером.
  2. Перемішати сир з розм'якшеним вершковим маслом.
  3. Яйця змішати з цукром, ваніллю та вершками, збити до пишної маси.
  4. Додати до сиру, перемішати.
  5. Поставити сир у каструлі на вогонь та уварювати постійно помішуючи до перших бульбашок.
  6. Далі необхідно розділити суміш на три рівні частини, в кожну із яких додати розтоплений білий, молочний та чорний шоколад, додати горішки до смаку.
  7. Встановити форму для паски "вниз головою" на тарілку.
  8. Викласти сирну масу шарами у застелену марлею форму.
  9. Акуратно накрити зверху марлею та покласти на марлю картонку розміром із форму.
  10. Поверх картонки встановити гніт та прибрати паску у холодне місце приблизно на добу, аби стекла зайва сироватка.
  11. За добу вийняти паску, полити зверху розтопленим шоколадом.

Раніше ми ділились рецептом чудової вегетеріанської паски. Вона виходить пухкою та ніжною.