Старовинний рецепт паски від Лізи Глінської: несподіваний секретний інгредієнт

Читать на русском
Автор
970
Обов’язково приготуйте її на Великдень
Обов’язково приготуйте її на Великдень. Фото kolizhanka.net.ua

Старий рецепт смачної паски

Ми розповідали, як приготувати смачну вегетеріанську паску. Та все ж класичною вважається паска, приготована з великою кількістю жовтків та вершкового масла.

Рецептом смачної бабусиної паски поділилась зі smachno.ua кулінарна блогерка Ліза Глінська. Вона наголошує на тому, що в тісто потрібно додати 20 грамів горілки — цей інгредієнт може бути несподіваним, втім, він виконує важливу функцію.

Інгредієнти:

  • Молоко — 300 мл
  • Дріжджі — 50 г
  • Цукор — 170 г
  • Борошно — 900 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Вершкове масло — 130 г
  • Олія — 30 мл
  • Горілка — 20 г
  • Сіль — 3 г
  • Родзинки — 200 г

Спосіб приготування:

  1. Підігріваємо молоко до кімнатної температури (не більше 40°C). Змішуємо в мисці молоко, цукор, дріжджі.
  2. Додаємо борошно, перемішуємо. Накриваємо суміш харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину.
  3. Беремо миску, розбиваємо в неї 3 яйця, додаємо 2 жовтки, цукор і перемішуємо. Вливаємо горілку для розпушування тіста.
  4. Додаємо цедру лимона. Змішуємо сіль з борошном. З'єднуємо олію з вершковим маслом (кімнатної температури, жирність 82%).
  5. Просіюємо борошно через сито, додаємо опару, яйця з цукром і лимонну цедру. Замішуємо тісто, з'єднуючи всі інгредієнти.
  6. Перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо до еластичності. Змащуємо ємність олією, кладемо туди тісто, закриваємо і ставимо в тепле місце на 2 години.
  7. Змащуємо стіл і руки олією, перекладаємо тісто на стіл. Додаємо родзинки (попередньо промиті та висушені).
  8. Ділимо тісто на 5 частин, підкочуємо, щоб верхівка була рівною. Перекладаємо тісто у форми, виставляємо на лист і ставимо в тепле місце на годину. Змащуємо пасочки глазуруванням (1 жовток + 1 ч. л. молока).
  9. Розігріваємо духовку до 160°C. Випікаємо паски 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.

Вже охололі паски можна буде прикрасити на власний смак. Приміром, ми ділились вдалим рецептом глазурі.