Знадобляться вершки та міксер: з цим рецептом ви більше не купуватимете масло в магазині

Читать на русском
Автор
Масло вийде дуже смачним Новина оновлена 04 квітня 2024, 20:21
Масло вийде дуже смачним. Фото Freepik

Вам знадобляться лише вершки

Без вершкового масла на нашій кухні нікуди. Ми використовуємо його при приготуванні страв та різної домашньої випічки. Однак не завжди магазинне вершкове масло високої якості.

Тому сьогодні разом із "Попоїсти" приготуємо вершкове масло у домашніх умовах. Для цього вам знадобляться лише вершки 30-35% жирності, міксер, харчова плівка та небагато часу. Усього з 2 л вершків у вас вийде майже 800 г чистого вершкового масла. З цим рецептом ви ніколи не купуватимете цей продукт у магазині.

Як приготувати вершкове масло вдома

Інгредієнти:

  • вершки 33-35% жирності — 2 л.

Спосіб приготування:

  1. Відправляємо вершки в посуд і починаємо їх збивати на невеликій швидкості. У міру збільшення об’єму вершкової маси збільшуємо швидкість міксера.
  2. Збиваємо вершкову масу доти, доки вона не збереться в грудку і не виділиться маслянка. Проціджуємо.
  3. Отримане масло промиваємо у воді та віджимаємо від залишків.
  4. Перекладаємо вершкове масло в харчову плівку, надаємо потрібну форму та відправляємо в холодильник для охолодження. Однак найкраще домашню вершкове масло зберігати в морозилці.

Це масло можна використовувати у домашній випічці. А можна їсти з домашнім хлібом та насолоджуватися.