Ніхто не встане з-за столу голодним: такий салат наситить абсолютно всіх

Читать на русском
Автор
Цей рецепт завжди виручить
Цей рецепт завжди виручить. Фото shuba.life

Ідеально до сімейних посиденьок та до святкового столу

Якщо хочеться швидко та ситно нагодувати всю родину, різноманітні салати – те, що потрібно. Незважаючи на велику кількість рецептів, кулінари вигадують нові й нові варіанти цієї страви.

Сьогодні Shuba пропонує пікантний салат – у ньому поєднані м’ясо, овочі, фрукти, горіхи та мак. Саме тому страва виходить неперевершеною на смак і цікавою на вигляд. Приготуйте її легко — потрібно лише почекати, поки звариться та охолоне філе. Але якщо у вас є м’ясо, то зберете страву за лічені хвилини. Крім філе та винограду вам знадобляться цибуля, селера, горіхи та мак. Цибулю можна брати звичайну жовту або солодку, замаринувати її бажано в натуральному оцті — виноградному або яблучному.

Як приготувати м'ясний салат з маком

Інгредієнти на 2 порції:

  • куряче філе – 400 г;
  • цибуля біла салатна – 1 шт.;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • виноград — 100 г;
  • селера, стебло – 1 шт.;
  • волоські горіхи – 20 г;
  • майонез 50% — 4 ст. л.;
  • сіль – на свій смак;
  • мак – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, відварюємо до готовності або підсмажуємо у сковороді під кришкою. Даємо охолонути й нарізаємо кубиками.
  2. Цибулю миємо, чистимо, нарізаємо півкільцями та відправляємо в оцет на 15 хвилин. Селеру нарізаємо, а волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді.
  3. Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника. Солимо, заправляємо майонезом, додаємо мак і ретельно перемішуємо.

Якщо ви хочете здивувати близьких салатом, приготуйте "Козел на городі". Вони будуть у захваті й від зовнішнього вигляду, і смаку.