Ніхто не встане з-за столу голодним: такий салат наситить абсолютно всіх
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ідеально до сімейних посиденьок та до святкового столу
Якщо хочеться швидко та ситно нагодувати всю родину, різноманітні салати – те, що потрібно. Незважаючи на велику кількість рецептів, кулінари вигадують нові й нові варіанти цієї страви.
Сьогодні Shuba пропонує пікантний салат – у ньому поєднані м’ясо, овочі, фрукти, горіхи та мак. Саме тому страва виходить неперевершеною на смак і цікавою на вигляд. Приготуйте її легко — потрібно лише почекати, поки звариться та охолоне філе. Але якщо у вас є м’ясо, то зберете страву за лічені хвилини. Крім філе та винограду вам знадобляться цибуля, селера, горіхи та мак. Цибулю можна брати звичайну жовту або солодку, замаринувати її бажано в натуральному оцті — виноградному або яблучному.
Як приготувати м'ясний салат з маком
Інгредієнти на 2 порції:
- куряче філе – 400 г;
- цибуля біла салатна – 1 шт.;
- оцет – 1 ст. л.;
- виноград — 100 г;
- селера, стебло – 1 шт.;
- волоські горіхи – 20 г;
- майонез 50% — 4 ст. л.;
- сіль – на свій смак;
- мак – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо, відварюємо до готовності або підсмажуємо у сковороді під кришкою. Даємо охолонути й нарізаємо кубиками.
- Цибулю миємо, чистимо, нарізаємо півкільцями та відправляємо в оцет на 15 хвилин. Селеру нарізаємо, а волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді.
- Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника. Солимо, заправляємо майонезом, додаємо мак і ретельно перемішуємо.
Якщо ви хочете здивувати близьких салатом, приготуйте "Козел на городі". Вони будуть у захваті й від зовнішнього вигляду, і смаку.