Впорається навіть новачок: рецепт фаршированого болгарського перцю

Читать на русском
Автор
Фарширований перець стане чудовим варіантом обіду  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 03 квітня 2024, 12:14
Фарширований перець стане чудовим варіантом обіду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Така страва є не лише ситною і смачною, але й простою у приготуванні.

Фарширований перець – це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де ароматний фарш, соковиті овочі та ніжний соус зливаються в єдину гармонію смаку. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування фаршированого перцю по-домашньому, який стане улюбленою стравою всієї вашої родини.

З приготуванням цієї страви впорається навіть новачок. Про це пише Уніан.

Секрети ідеального фаршированого перцю:

  • Вибір перцю: Вибирайте м'ясистий перець з товстими стінками.
  • Підготовка перцю: Ретельно видаліть насіння та перегородки.
  • Фарш: Використовуйте суміш яловичого та свинячого фаршу. Додайте до фаршу цибулю, часник, рис, спеції та трави.
  • Соус: Приготуйте томатний або сметанний соус з додаванням овочів, спецій та трав.
  • Запікання: Запікайте фарширований перець у духовці до готовності.

Інгредієнти:

  • 6 болгарських перців
  • 500 г яловичого фаршу
  • 200 г свинячого фаршу
  • 100 г рису
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 морква
  • 1 корінь селери
  • 1 пучок петрушки
  • 2 лаврових листки
  • 10 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Рис промийте і відваріть до напівготовності.
  2. Цибулю наріжте дрібно, часник подрібніть.
  3. Змішайте фарш, рис, цибулю, часник, томатну пасту, сіль та перець.
  4. Перець очистіть від насіння та перегородок.
  5. Нафаршируйте перець м'ясною начинкою.
  6. Приготуйте соус: обсмажте на олії моркву, селеру, петрушку, додайте томатну пасту, сметану, лавровий лист, перець горошком, сіль за смаком.
  7. Залийте фарширований перець соусом.
  8. Запікайте в духовці при 180°C протягом 1-1,5 години.

Порада:

Не бійтеся експериментувати! Додайте до фаршу гриби, овочі, сир, щоб створити неповторний смак.

Подавайте такий перець з приголомшливою закускою італійською і насолоджуйтесь. Раніше "Телеграф" розповідав, що покласти у фарширований перець замість рису.