Петунії виростуть на заздрість усім сусідам: ось чим їх треба поливати

Читать на русском
Автор
13538
Цей засіб зробить квіти яскравими
Цей засіб зробить квіти яскравими. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтесь, чим краще підгодувати петунію

Невибагливість та краса петунії робить її дуже популярною квіткою. Її часто можна побачити не тільки на дачних ділянках, але і на балконах.

Петунії досить швидко ростуть і цвітуть тривалий час. Для цього рослині доводиться поглинати з ґрунту багато поживних речовин. Тому якщо ви хочете насолоджуватися безліччю яскравих кольорів, слід регулярно давати петунії підгодівлю.

Раніше ми розповідали, яке підживлення необхідне гортензії навесні. Тепер розповімо чим підгодувати петунію. Рецептом простого поживного засобу діляться "Добрі новини".

Коли й чим удобрювати петунію

Петунії добре почуваються на сонячному місці й віддають перевагу слабокислому ґрунту. Щоб забезпечити рослині хороші умови, при посадці варто додати до посадкової ями компост.

Петунію варто підгодовувати з травня до жовтня. На початку вегетаційного періоду рекомендується поливати рослину рідкими добривами з високим вмістом фосфору. Під час цвітіння добрива вносять кожні два тижні або щотижня.

Якщо у петунії жовтіє листя, можливо їй не вистачає заліза. Для запобігання проблемі рекомендується періодично поливати петунію водою, багатою вапном.

Джерелом поживних речовин для петунії може стати кавова гуща. Щоб приготувати добрива, зберіть гущу і промийте під проточною водою. Потім залийте макуху гарячою водою і залиште на кілька годин або на ніч. Отриманою заваркою поливайте петунію. Завдяки вмісту азоту та інших поживних речовин розчин стимулюватиме зростання та цвітіння петунії.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна робити із нарцисами після цвітіння. Помилки з обрізанням роблять багато дачників.