Ні грама м’яса в цих котлетах: найпростіший рецепт смачної страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Можна сміливо наминати замість м’ясних
Ми ділились рецептом дуже смачного пісного печива — воно виходить дуже дешевим і дуже смачним. Наступна страва стане вам у пригоді, якщо ви шукаєте ситну, але пісну страву на щодень.
Котлетки з гречки та капусти — цікавий спосіб урізноманітнити пісне меню. Їх можна як смажити на сковороді, так і приготувати в духовці — все одно буде дуже смачно. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 1 склянка гречки (200 г)
- 2 склянки води (400 мл)
- 1 неповна чайна ложка солі
- 200 г білоголової капусти
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- чорний мелений перець
- 60 г борошна
- панірувальні сухарі
- олія
Спосіб приготування:
- Відварюємо гречку в підсоленій воді до готовності. Зливаємо всю рідину. Коли охолоне, прокручуємо на м'ясорубці з дрібними отворами.
- Нарізаємо капусту дуже дрібно, викладаємо її в підсолену киплячу воду. Відварюємо до м'якості (7-10 хвилин). Відкидаємо на друшляк.
- Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її в олії до золотистого кольору. Змішуємоємо в мисці охолоджені гречку, капусту, цибулю.
- В масу вичавлюємо часник і додаємо перець. Додамо борошно і перемішаємо.
- Формуємо вологими руками котлети. Обвалюємо в сухарях.
- Смажимо на середньому вогні до хрусткої скоринки з обох боків. Приблизно по 3 хвилини.
- Також можна приготувати котлети в духовці. Для цього змащуємо форму для запікання олією і викладаємо котлети. Ставимо в розігріту до 200°C духовку на 20 хвилин.
Котлетки виходять рум’яні, апетитні та ситні. Також ми ділились рецептом дуже смачних рогаликів на смальці.