Ні грама м’яса в цих котлетах: найпростіший рецепт смачної страви

Читать на русском
Автор
Ідеальні котлетки до посту
Ідеальні котлетки до посту. Фото Сегодня

Можна сміливо наминати замість м’ясних

Ми ділились рецептом дуже смачного пісного печива — воно виходить дуже дешевим і дуже смачним. Наступна страва стане вам у пригоді, якщо ви шукаєте ситну, але пісну страву на щодень.

Котлетки з гречки та капусти — цікавий спосіб урізноманітнити пісне меню. Їх можна як смажити на сковороді, так і приготувати в духовці — все одно буде дуже смачно. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречки (200 г)
  • 2 склянки води (400 мл)
  • 1 неповна чайна ложка солі
  • 200 г білоголової капусти
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • чорний мелений перець
  • 60 г борошна
  • панірувальні сухарі
  • олія

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо гречку в підсоленій воді до готовності. Зливаємо всю рідину. Коли охолоне, прокручуємо на м'ясорубці з дрібними отворами.
  2. Нарізаємо капусту дуже дрібно, викладаємо її в підсолену киплячу воду. Відварюємо до м'якості (7-10 хвилин). Відкидаємо на друшляк.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її в олії до золотистого кольору. Змішуємоємо в мисці охолоджені гречку, капусту, цибулю.
  4. В масу вичавлюємо часник і додаємо перець. Додамо борошно і перемішаємо.
  5. Формуємо вологими руками котлети. Обвалюємо в сухарях.
  6. Смажимо на середньому вогні до хрусткої скоринки з обох боків. Приблизно по 3 хвилини.
  7. Також можна приготувати котлети в духовці. Для цього змащуємо форму для запікання олією і викладаємо котлети. Ставимо в розігріту до 200°C духовку на 20 хвилин.

Котлетки виходять рум’яні, апетитні та ситні. Також ми ділились рецептом дуже смачних рогаликів на смальці.