Грузини люблять курочку: з стегенця вони готують приголомшливу страву (відео)

Читать на русском
Автор
4507
М’ясо виходить ніжним та соковитим.
М’ясо виходить ніжним та соковитим.. Фото shuba.life

Ви пошкодуєте тільки про одне — що не готували так раніше

Якщо мова заходить про грузинську кухню, всі ми відразу згадуємо про ніжні, ароматні хачапури або хінкалі. Але грузини також люблять поласувати м’ясом.

Сьогодні ми з кухарем Вадимом Бжезинським розповімо про ще одну традиційну грузинську страву — курячі стегенця у вершково-чесночному соусі під назвою чкмерулі. Це дуже смачна і дуже проста у приготуванні грузинська страва для сімейної або дружньої вечері. Походить вона з регіону Рача на північному заході Грузії та досить популярна по всій країні. Завдяки подвійному приготуванню спочатку на сковороді, а потім у духовці м’ясо виходить із гарною, рум’яною скоринкою, ніжним смаком та неймовірним ароматом.

Як приготувати чкмерулі у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • курка (чверть) – 3 – 4 шт.;
  • олія – 1 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • кінза;
  • вершки 20 – 30% – 200 мл;
  • сіль, перець, спеції (Уцхо сунелі) – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Курячі чверті миєму та сушимо. Викладаємо їх на розігріту сковороду з рослинною олією та обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки, перекладаємо на окрему тарілку.
  2. У цю ж сковороду викладаємо подрібнений часник, вливаємо вершки, додаємо нарізану кінзу та Уцхо-сунелі. Повертаємо курячі чверті, все солимо, перчимо і доводимо вершки до кипіння.
  3. Відправляємо все у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Подаємо чкмерулі з домашнім хлібом та насолоджуємось. Смачного.