Ці хачапурі ви приготуєте за 20 хвилин: чудова ідея для ситного сніданку

Читать на русском
Автор
7769
Відмінний варіант улюбленої грузинської випічки
Відмінний варіант улюбленої грузинської випічки. Фото food.znaj.ua

Приготуйте, поки закипає чайник

Хачапурі – смачна та ароматна грузинська випічка, яка користується популярністю і в Україні. Вони бувають різних форм та видів. У Грузії хачапурі подаються на стіл майже щодня.

Якщо ж вам не хочеться довго стояти на кухні, "Бабусині рецепти" пропонують приготувати ледачі хачапурі. Це відмінний варіант для смачного та ситного сніданку або швидкого перекушування. Буквально через 20 хвилин ви вже будете насолоджуватися!

Як приготувати ледачі хачапурі

Інгредієнти:

  • теплий кефір – 200 мл;
  • молоко – 200 мл;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • харчова сода — ½ ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • сир твердий – 100 г;
  • петрушка – 10 г;
  • борошно — 200 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці з’єднуємо теплий кефір, сіль та соду. Все ретельно перемішуємо. Туди ж відправляємо яйця, олію і знову перемішуємо.
  2. На великій тертці натираємо сир, дрібно нарізаємо петрушку та відправляємо у масу. Додаємо молоко і все перемішуємо.
  3. В отриману масу додаємо борошно і замішуємо густе тісто без грудочок.
  4. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, виливаємо трохи тіста, розрівнюємо. Смажимо кожен коржик на великому вогні під кришкою по 1 хвилині з кожного боку.

Такі ліниві хачапурі можна подавати замість хліба з грузинським супом-харчо. Вийде неймовірно смачно!