Ці сирники будуть їсти навіть капризні діти: старовинний український рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Простий і вдалий рецепт
Ми розповідали, як приготувати апетитні арабські млинці. Тепер ділимось старовинним українським рецептом сирників.
Вони не схожі на ті сирники, до яких ми звикли — у складі велика кількість яєць та борошна, тому смак сиру майже не відчувається. Цей рецепт стане у пригоді батькам, діти яких не люблять сирники саме через велику кількість сиру. Рецептом поділились на порталі "Наші Бесаги".
Інгредієнти:
- 500 г кисломолочного сиру
- 4 яйця
- 100 г борошна
- 40 г цукру
- 1 щіпка солі
- 50 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Пропускаємо сир через м'ясорубку (або розминаємо виделкою). До сиру додаємо яйця, цукор, сіль і борошно.
- Ретельно перемішуємо до однорідної маси. Якщо тісто занадто рідке, додаємо ще трохи борошна, щоб можна було ліпити сирники.
- З тіста формуємо невеликі круглі сирники. Обкачуємо сирники в борошні.
- Розігріваємо вершкове масло на сковороді. Викладаємо сирники на сковороду. Обсмажуємо сирники з обох боків на середньому вогні до золотистого кольору.
Сирнички виходять більше схожими на ліниві пиріжки з сиром, і все ще дуже смачні. Також ми розповідали, як із невеликої кількості ковбаси та кефіру приготувати гору апетитних хрустких паличок.