Ці сирники будуть їсти навіть капризні діти: старовинний український рецепт

Читать на русском
Автор
Часто діти не люблять сиру, а ці сирники наминатимуть із задоволенням
Часто діти не люблять сиру, а ці сирники наминатимуть із задоволенням. Фото besahy.com

Простий і вдалий рецепт

Ми розповідали, як приготувати апетитні арабські млинці. Тепер ділимось старовинним українським рецептом сирників.

Вони не схожі на ті сирники, до яких ми звикли — у складі велика кількість яєць та борошна, тому смак сиру майже не відчувається. Цей рецепт стане у пригоді батькам, діти яких не люблять сирники саме через велику кількість сиру. Рецептом поділились на порталі "Наші Бесаги".

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 4 яйця
  • 100 г борошна
  • 40 г цукру
  • 1 щіпка солі
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Пропускаємо сир через м'ясорубку (або розминаємо виделкою). До сиру додаємо яйця, цукор, сіль і борошно.
  2. Ретельно перемішуємо до однорідної маси. Якщо тісто занадто рідке, додаємо ще трохи борошна, щоб можна було ліпити сирники.
  3. З тіста формуємо невеликі круглі сирники. Обкачуємо сирники в борошні.
  4. Розігріваємо вершкове масло на сковороді. Викладаємо сирники на сковороду. Обсмажуємо сирники з обох боків на середньому вогні до золотистого кольору.

Сирнички виходять більше схожими на ліниві пиріжки з сиром, і все ще дуже смачні. Також ми розповідали, як із невеликої кількості ковбаси та кефіру приготувати гору апетитних хрустких паличок.