Смачно, як "ковбаска", але готується простіше: шоколадно-горіховий десерт

Читать на русском
Автор
501
Десерт порадує близьких
Десерт порадує близьких. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Смачні шоколадні ласощі

Багато хто пам'ятає смак "шоколадної ковбаски" або тістечка "картопля". І якщо вас, буває, мучить ностальгія і хочеться хоч на ненадовго поринути в дитинство, не варто стримувати себе.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачний шоколадно-горіховий десерт, що смаком нагадує ту саму "ковбаску". На його приготування не знадобиться багато часу, запевняють на сайті "Прості рецепти".

Як приготувати шоколадно-горіховий десерт

Інгредієнти:

  • печиво — 600 г;
  • цукор — 110 г;
  • молоко — 250 мл;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — за смаком;
  • вершкове масло — 150 г;
  • какао-порошок — 60 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • шоколад — 100 г;
  • вершки 33% — 100 мл;

Спосіб приготування:

  1. У каструльку висипати цукор, ванільний цукор, трохи солі та какао-порошок, перемішати.
  2. Влити молоко тонкою цівкою, аби отримати однорідну какао-суміш без грудочок.
  3. Підігріти суміш на середньому вогні постійно помішуючи.
  4. В отриману какао-суміш викладаю вершкове масло, постійно помішуючи довести майже до кипіння та зняти з вогню.
  5. Частину печива до кави розламати на невеликі шматочки, викласти в салатник.
  6. Волоські горіхи дрібно нарізати, додати до печива, перемішати.
  7. Влити какао-суміш, знову перемішати.
  8. У роз'ємну квадратну форму без дна викласти печиво.
  9. Зверху на печиво викласти какао-суміш.
  10. Знову накрити печивом.
  11. Полити зверху шоколадною глазур'ю, змішавши шоколад з молоком та розтопивши на водяній бані.
  12. Поставити десерт у холодильник до повного застигання та просочення.

А якщо ви любите шоколад рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.