Забудете про накип у чайнику: два ЕКОзасоби допоможуть регулярно розв'язувати проблему

Читать на русском
Автор
Ці засоби стануть паличкою-виручалочкою
Ці засоби стануть паличкою-виручалочкою. Фото idea.24tv.ua

Відмити чайник від накипу допоможе лимонна кислота

Важко уявити своє життя без чайника. Як правило, ми ним користуємося щодня, щоб зробити собі свіжий чай або швидко закип’ятити воду для інших потреб.

Однак часом через неякісну воду на дні та стінках чайника може утворюватися накип. Звичайно, в першу чергу потрібно розв'язати проблему з водою, встановивши фільтр вдома, або купуючи питну воду. А очистити чайник від накипу допоможе не тільки кока-кола, а й еко-засоби, що є в кожному домі. Які саме – інформують "Бєлновини".

Як почистити чайник від нальоту

Перший варіант полягає у використанні лимонної кислоти. Для цього достатньо додати її у воду в чайнику та дати закипіти. Через деякий час потрібно злити рідину. Цей метод простий у виконанні, але при цьому ефективний.

Для боротьби з накипом також можна застосувати оцет. Для цього необхідно змішати 100 мл оцту з літром води, довести до кипіння та залишити на дві години. Після цього слід вимити внутрішні стінки чайника губкою і повторити процедуру ще двічі, щоб переконатися, що накипу не залишилося. Щоб повністю позбавитися запаху оцту, рекомендується промити чайник з використанням засобу для миття посуду.

Раніше "Телеграф" розповідав про інший корисний трюк, який незамінний при збиранні кухні. За допомогою перевіреного лайфхака ви легко очистите сковороду від жиру і плям від їжі, що пригоріла.