Харчова міль зникне без сліду: прості засоби від комах

Читать на русском
Автор
7805
Міль часто заводиться у крупах
Міль часто заводиться у крупах. Фото фото з відкритих джерел

Прогнати міль можна за допомогою запахів, які комаха не переносить

Харчова міль — комаха сіро-коричневого кольору з тонкими крилами. Розмір дорослих особин менший за сантиметр і саме тому шкідника на кухні видно не відразу. Найчастіше про появу харчової молі господарі дізнаються, коли вона вже ґрунтовно прижилася на кухні.

Для позбавлення від шкідника не обов’язково відразу використовувати хімічні препарати. Як і в боротьбі з платтяною міллю, спробуйте домашні засоби, які не менш ефективні, але безпечні для домочадців.

Звідки береться харчова моль

На жаль, найчастіше ми приносимо міль із магазину разом із покупками. Комахи можуть бути присутніми всередині упаковки, оскільки продукти харчування не завжди зберігаються належним чином. Уникнути цього можна, якщо не купувати сипучі продукти в упаковці з дрібними дірочками та дефектами.

Також моль може потрапити у квартиру через відчинене вікно, особливо влітку, коли часто провітрюється приміщення.

Краще не зберігати відкриті харчові продукти на стільницях та шафах. Сипучі продукти ідеально зберігати у герметично закритих банках чи лотках. Також регулярно чистіть усі затишні куточки та щілини, щоб переконатися, що в шафах не валяються залишки їжі та не завелися комахи.

Як позбутися харчової молі за допомогою домашніх засобів

Навіть якщо на вашій кухні вже завелася міль, не панікуйте. Всупереч видимості, її можна швидко позбутися, скориставшись силою природних запахів, які ці комахи ненавидять.

Від харчової молі використовуйте:

  • ваніль,
  • апельсин або лимон,
  • евкаліпт чи лаванду.

Просто розкладіть по шафах шматочки фруктів або змочіть ватяні диски ефірною олією з одним зі згаданих ароматів і дочекайтеся, коли моль покине вашу квартиру.

Ще один простий спосіб позбутися шкідників — використовувати оцет. У цьому випадку добре підійде саме яблучний оцет. Просто розлийте порції в невеликі миски й розставте їх у кількох місцях кухні – на стільницях та шафах. Запах оцту приверне комах, які потраплять у ємність і не зможуть з неї вибратися.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися мишей у будинку. Прогнати гризунів можна без використання мишоловок та отрути.