Стануть немов нові: як повернути блиск помутнілим келихам

Читать на русском
Автор
Ідеально чисті келихи радують око
Ідеально чисті келихи радують око. Фото today.ua

Келихи засяють чистотою

Через довге перебування в серванті посуд може помутніти і набути старовинного вигляду. Пити з такого посуду неприємно і негігієнічно, тому необхідно добре його вимити.

Щоб відмити помутнілі келихи, не доведеться купувати дорогу хімію та проводити безліч маніпуляцій. Впорається з проблемою допоможуть підручні засоби, інформують "Белновости".

Як повернути блиск помутнілим келихам

При митті важливо використовувати або теплу або прохолодну воду, оскільки занадто гаряча вода може викликати помутніння келихів. Також не рекомендується застосовувати абразивні засоби або жорсткі губки, оскільки це може пошкодити поверхню. Навіть мікроскопічні пошкодження можуть призвести до накопичення бруду, вапняного нальоту та жиру. Тому краще вибирати м’які гелі та губки для більш дбайливого догляду.

Також можна використовувати народні засоби, такі як порошок гірчиці, оцет, харчова сода чи лимонна кислота.

Посуд після миття найкраще сушити природним чином. Якщо необхідно витерти, перевагу слід віддавати лляним або бавовняним рушникам, щоб уникнути появи ворсинок на поверхні скла.

Раніше "Телеграф" розповідав, як впоратися з накипом у чайнику. Крім того, ми писали, як видалити іржу з сушарки для посуду.