Як легко очистити чайник від накипу: копійчаний засіб допоможе вирішити проблему

Читать на русском
Автор
38254
Після маленької хитрості чайник засяє
Після маленької хитрості чайник засяє. Фото luxury-house.org

Ці засоби стануть палочкою-виручалочкою

Багато господинь часом стикаються з проблемою утворення накипу в чайнику. Це не лише погіршує якість води, а й прискорює процес зношування приладу.

Саме тому посуд рекомендується регулярно чистити від накипу. Як це зробити за допомогою копійчаних засобів, розповідають "Бєлновини".

Як почистити чайник від накипу

Так, позбутися накипу в чайнику допоможе лимонна кислота. Для цього необхідно насипати дві столові ложки порошку в чайник, додати літр води та закип’ятити воду. Після цього чайник потрібно залишити на дві години або до повного остигання. За цей час наліт сам відійде від стінок і господині потрібно буде вимити посуд звичайним способом.

Відмінно впорається з накипом й оцет. Принцип його використання такий самий — додати 2 столові ложки рідини в чайник і закип’ятити.

Деякі господині для чищення чайника використовують шкірку від цитрусових. Деяку кількість насипають у чайник, заливають двома склянками води та кип’ятять. Рідину залишають на дві години і миють чайник, як завжди.

Раніше "Телеграф" розповідав про інший корисний трюк, незамінний під час прибирання кухні. За допомогою перевіреного лайфхака ви легко очистите сковороду від жиру і плям від їжі, що пригоріла.