До щастя чи до біди: чи варто дарувати годинник на руку

Читать на русском
Автор
Чи можна дарувати годинник
Чи можна дарувати годинник. Фото Canva

Така річ неоднозначно сприймається як подарунок

Годинник — красивий аксесуар, який може вдало доповнити чимало образів. Тож іноді люди дарують цю річ як презент. Звісно, є багато прикмет щодо цього, згідно з якими не рекомендується це робити.

Як пише "Радіо ТРЕК", у давнину люди вірили, що через годинник можна вплинути на життя людини. Була думка, що годинники на руку приваблюють злих духів, а ті — будуть навідувати людину аж до її смерті.

Також казали, що стрілки хронометра наче "розрізають" хороші стосунки з людиною, яка його подарувала. Таким чином, припинення контакту з цією особою, є неминучим. Тож в Україні міцно закріпилась асоціація, що дарування годиннику призведе до розлуки. А от у Китаї та Японії, такий презент свідчить про бажання смерті людини якомога швидше.

Що робити, коли годинник вже подарували

Якщо ви отримали годинник як презент, все ще можна виправити. Варто дати людині у відповідь кілька купюр чи монет. Тоді вийде усунути негативний ефект.

До речі, поганою прикметою вважається, якщо ви розбили годинник. Тоді може статися нещасний випадок або інша неприємна ситуація.

Як діяти, коли годинник зупинився

Популярною є теза, що годинники відміряють час людського життя. Тобто, якщо пристрій раптово зупинився, це може бути передвісником смерті для людини. Хоча чимало людей не вірять у цю прикмету й просто несуть годинник на ремонт.

До речі, якщо ви неочікувано загубили годинник, це свідчить про раптові зміни в житті. Можливо, будуть труднощі у фінансовому плані. Є й позитивна прикмета: якщо ви помітили на циферблаті чотири однакові цифри, це принесе удачу та процвітання.

Нещодавно "Телеграф" писав, чому не можна тримати в домі годинник, який зупинився. Це може бути ознакою нещастя та проблем найближчим часом. Щоб нейтралізувати негативну енергетику, треба поприбирати у приміщенні та запалити свічки.