Прості хитрощі змусять троянди стояти в вазі довше: що треба зробити

Читать на русском
Автор
Троянди - неймовірної краси квіти
Троянди - неймовірної краси квіти. Фото Freepik

Для того, щоб троянди стояли довше, треба знати деякі правила

Троянди — неймовірно красиві квіти. Однак, на жаль, вони втрачають свій вигляд після кількох днів стояння у вазі. Раніше ми писали, як змусити довше стояти тюльпани, а тепер ділимося, що робити з трояндами.

Для того, аби троянди довше зберігали свою свіжість, можна додати деякі продукти у воду і дотримуватися правил догляду за ними. Про це розповіли на Вікна.

Що зробити, щоб троянди довше стояли у вазі

Яку вазу обрати і де її поставити

Для початку, поставити їх треба у високу вазу. Треба, щоб стебла постійно були у воді. Вазу з квітами варто розміщувати там, де прохолодно.

Перед тим, як ставити квіти у вазу, треба обірвати листочки, які низько розташовані — вони не повинні торкатися води. Також стебла не повинні діставати до дна вази.

Що робити зі стеблами

Щоразу, коли міняєте воду, їх треба підрізати. Зріз повинен бути під кутом 45 градусів. Для того, щоб троянда гарно вбирала воду, стебло можна розщепити на декілька волокон. У воду можна додати трохи хлорки. У випадку, коли квіти починають в’янути, їх треба помістити у ванну з холодною водою, додавши трохи хлорки, і залишити так на кілька годин.

Як часто міняти воду

Міняти воду і промивати стебла треба щодня. Щоразу вода повинна бути холодною. Важливо, щоб рідина не потрапляла в бутон троянди.

Що додати у воду, щоб троянди довше стояли

Існує багато спеціальних добавок до квітів. Вони продаються в магазинах. Однак є й інші методи. Наприклад, можна всипати в воду ложку цукру і перемішати. Також з цим завданням чудово впораються оцет, аспірин, горілка чи крапля відбілювача.

Раніше "Телеграф" розповідав, як окріп допоможе зберігати троянди довше свіжими. Ми поділилися дієвим методом.