Зануріть квіти в окріп: як врятувати букет троянд

Читать на русском
Автор
Зрізані троянди втрачають свою красу
Зрізані троянди втрачають свою красу. Фото pexels.com

Дізнайтесь, як довше зберегти букет свіжим

Важко знайти людей, які не люблять квіти. Який би не був красивий подарований букет, згодом зрізані квіти починають втрачати свою привабливість. Особливо якщо для композиції продавці використовували не дуже свіжі квіти.

Троянди навіть без застосування додаткових засобів досить довго можуть тішити око. Але якщо ви помітили, що квітка почала в’янути, не засмучуйтеся. Існує спосіб значно продовжити життя букета. Наприклад, можна додати у вазу рідину для полоскання рота або використовувати окріп.

Як запобігти в’яненню троянд у вазі

Перш ніж занурити квіти у воду, варто зробити кілька хитрощів, які зроблять троянди міцнішими. Почніть з видалення листя з нижньої частини стебел та обрізки пагонів під кутом. Таким чином у квітів збільшиться поверхня для поглинання води, а листя не сприятиме розмноженню бактерій у вазі.

Розміщуйте троянди подалі від сонця та джерел тепла.

Щоб букет довго стояв у вазі, додайте у воду один із цих інгредієнтів:

  • цукор;
  • яблучний оцет;
  • аптечний етиловий спирт;
  • активоване вугілля (можна біле).

Як оживити троянди

Коли трояндам виповниться кілька днів, вони можуть почати опадати, але одна хитрість допоможе повернути їм красу та свіжість. Почніть з видалення сухого листя і пелюсток. Потім зріжте стебла під кутом 45 градусів і опустіть їх на кілька секунд у киплячу воду. Останній крок – помістіть троянди у вазу із теплою водою.

Другий спосіб реанімувати троянди – помістити квіти на ніч у ванну із холодною водою. Така ванна дозволить їм "напитися" досхочу, завдяки чому троянди повернуть собі колишній вигляд.

Раніше "Телеграф" розповідав, що троянди вважаються символом кохання, пристрасті, краси та ніжності. Різна кількість троянд у букеті має своє значення.