Зіпсуєте ґаджет: в яких випадках заборонено заряджати смартфон

Читать на русском
Автор
5121
Коли краще не ставити телефон на зарядку
Коли краще не ставити телефон на зарядку. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Як можна "вкоротити віку" своєму телефону

Мало хто знає, що є випадки, в яких телефон заборонено ставити на зарядку через можливість псування його акумулятора. Раніше ми розповідали, яку функцію відключити, щоб телефон прослужив довше, а тепер ділимося, в яких ситуаціях не можна під’єднувати пристрій до живлення.

Навіть якщо батарея вашого смартфона розрядилася, заборонено під’єднувати його до живлення в деяких випадках. Про це пише Апостроф.

В яких випадках не можна заряджати смартфон

Різка зміна температур

Якщо з холодної вулиці ви щойно зайшли у квартиру, ставити телефон на зарядку відразу не можна. Так можна пошкодити акумулятор пристрою, значно погіршивши його дієздатність. Краще почекати, поки телефон нагріється самостійно.

Висока температура у приміщенні

Смартфон нагрівається під час заряджання. Якщо у кімнаті спекотно, акумулятору буде ще гірше. Краще зробити температуру нижчою або ставити пристрій на зарядку в більш прохолодному приміщенні. Також не можна, щоб на телефон не потрапляли прямі сонячні промені.

Увімкнуті додатки

Під час заряджання телефона, треба вимкнути всі додатки та відключити фонові функції. В іншому випадку ваш смартфон може перегріватися. Перед тим, як під’єднати пристрій до живлення, треба закрити браузер та зачекати, поки закінчиться процес викачування файлів.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим треба протирати прозорий чохол для смартфона. Ми поділилися, що треба зробити, щоб чохол був блискучим і чистим.