Легко приготуєте вдома: крем-брюле під карамельною скоринкою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готується простіше простого
Якщо ви цінуєте смак ніжного тірамісу або вам подобаються ароматні кавові кекси, то вам безперечно варто спробувати популярний у Франції десерт крем-брюле.
Цей десерт славиться своїм неймовірно ніжним та вишуканим смаком, який підкорює серця гурманів. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати десерт крем-брюле
Інгредієнти:
- 500 мл вершків 33-35%;
- 5 жовтків;
- 50 г цукру;
- 100 г шоколаду;
- 10 г ванільного цукру;
- коричневий цукор (близько 5 ст.л.) для посипання;
Спосіб приготування:
- Вершки нагріти (не кип’ятити), додати шоколад, помішувати до розчинення.
- Остудити до кімнатної температури.
- У жовтки додати цукор та ванільний цукор, перемішати.
- Додати вершки з шоколадом, перемішати.
- Масу розлити у невеликі формочки.
- Форми поставити у велику форму.
- Акуратно налити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини маленьких форм.
- Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
- Готовий десерт повністю остудити.
- Охолоджений десерт посипати тонким шаром коричневого цукру (близько 1 ст. л. на форму).
- За допомогою спеціального пістолета для фламбування нагріти цукор до карамелізації.
- Якщо пістолета немає, десерт можна поставити в духовку під гриль і запекти до золотистої скоринки.
А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати смакоту з бананом у склянці. Готуватись він дуже просто, а з’їдається швидко.