Легко приготуєте вдома: крем-брюле під карамельною скоринкою

Читать на русском
Автор
Десерт з яскраво вираженим смаком шоколаду, під апетитною цукровою скоринкою
Десерт з яскраво вираженим смаком шоколаду, під апетитною цукровою скоринкою. Фото say7.info

Готується простіше простого

Якщо ви цінуєте смак ніжного тірамісу або вам подобаються ароматні кавові кекси, то вам безперечно варто спробувати популярний у Франції десерт крем-брюле.

Цей десерт славиться своїм неймовірно ніжним та вишуканим смаком, який підкорює серця гурманів. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати десерт крем-брюле

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків 33-35%;
  • 5 жовтків;
  • 50 г цукру;
  • 100 г шоколаду;
  • 10 г ванільного цукру;
  • коричневий цукор (близько 5 ст.л.) для посипання;

Спосіб приготування:

  1. Вершки нагріти (не кип’ятити), додати шоколад, помішувати до розчинення.
  2. Остудити до кімнатної температури.
  3. У жовтки додати цукор та ванільний цукор, перемішати.
  4. Додати вершки з шоколадом, перемішати.
  5. Масу розлити у невеликі формочки.
  6. Форми поставити у велику форму.
  7. Акуратно налити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини маленьких форм.
  8. Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  9. Готовий десерт повністю остудити.
  10. Охолоджений десерт посипати тонким шаром коричневого цукру (близько 1 ст. л. на форму).
  11. За допомогою спеціального пістолета для фламбування нагріти цукор до карамелізації.
  12. Якщо пістолета немає, десерт можна поставити в духовку під гриль і запекти до золотистої скоринки.

А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати смакоту з бананом у склянці. Готуватись він дуже просто, а з’їдається швидко.