Категорично не можна мити хлоркою: яка техніка цього не терпітиме

Читать на русском
Автор
Хлорка тут тільки зашкодить
Хлорка тут тільки зашкодить. Фото rbc.ua

Чому не можна мити холодильник хлоркою

У кожному будинку є холодильник і навіть відповідальні господині можуть зіткнутися з проблемою неприємного запаху з нього. Попри те, що вирішити її досить просто за допомогою підручних засобів, як, наприклад, кухонної губки, деякі воліють вимивати холодильник хлоркою.

Фахівці запевняють, що робити так категорично не можна і тому є кілька причин. Які саме – розповідають "Бєлновини".

Чому не можна мити холодильник хлоркою

Мало які засоби можуть зрівнятися за ефективністю з хлорним вапном. Цей продукт має унікальну здатність відбілювання, знищення бактерій та усунення неприємних запахів.

Однак виробники холодильників рекомендують застосовувати м’якіші методи догляду, такі як спеціальні миючі засоби, що містять спирт, ПАР (поверхнево-активні речовини), оцтову кислоту, розчинники або перекис водню. Цьому є пояснення.

По-перше, недостатня вентиляція у холодильнику може призвести до утримання запаху хлору на тривалий час. По-друге, використання хлорного вапна може пошкодити покриття холодильника або призвести до пошкодження його компонентів. Нарешті, по-третє, контакт зі шкірою, слизовими або вдихання парів хлору може спричинити хімічний опік.

Раніше "Телеграф" розповідав, як усунути неприємний запах з раковини на кухні. Потрібно просто засипати це у стік та змити водою.