Квіти не зав’януть за два дні: додайте у вазу секретний інгредієнт

Читать на русском
Автор
7862
Букет довго радуватиме своєю красою
Букет довго радуватиме своєю красою. Фото Pexels

Несподіваний засіб значно продовжить життя квітам

Квіти у вазі – унікальна прикраса інтер’єру. Вони додають чарівності, кольору та наповнюють будинок прекрасним ароматом. Але на відміну від квітучих кімнатних рослин у вазонах квіти у вазі недовговічні. Буквально за кілька днів вони в’януть, і їх доводиться викидати. Однак є спосіб подовжити їм життя.

Як продовжити свіжість квітів у вазі

Подбайте про те, щоб ємність, в якій ви зберігаєте квіти, була дійсно чистою. Навіть найменші залишки бруду можуть вплинути на якість води та призвести до швидкого старіння чутливих рослин.

Правильно підріжте квіти. Рослини з твердими стеблами (троянди, лілії та ін.) зрізають лише під кутом. Квіти з м’якими стеблами (тюльпани або гербери) слід зрізати прямо.

Перш ніж поставити квіти у воду, слід видалити зі стебел листя, яке згодом виявиться під водою. Це дозволяє довше зберігати воду свіжою – адже листя під водою швидко починає гнити.

Щоб зрізані квіти стояли довше, налийте у вазу половину чайної ложки рідини для полоскання рота, рекомендує ТОР. Цей засіб ефективно боротиметься з бактеріями, що викликають гниль. Цей метод у поєднанні із заміною води кожні кілька днів може продовжити життя квітам.

Раніше "Телеграф" розповідав, які квіти не рекомендується дарувати своїм другим половинкам. Неправильний вибір букета може спричинити негативні наслідки.