Найніжніший сирний пиріг, який тане в роті
Якщо хочеться порадувати близьких чимось смачненьким без метушні на кухні, можна приготувати не тільки ліниву піцу, а й "спекти" швидкий сирний пиріг. Замішувати нічого не доведеться, адже коржами буде лаваш, а саму начинку можна приготувати за лічені хвилини.
В результаті виходить ситний і смачний пиріг, з яким можна попити вранці кави або взяти з собою на перекус. А рецептом із нами поділилися на порталі "Рецепти від шефа".
Як приготувати сирний пиріг
Інгредієнти:
- лаваш тонкий — 2 шт.;
- масло вершкове — 30 г;
- сир — 400 г;
- майонез – 4 ст.л.
Заливання
- яйця — 2 шт.;
- молоко — 250 мл.
Спосіб приготування:
- Сир натерти на великій тертці.
- З лаваша вирізати кола діаметром своєї форми.
- Форму змастити вершковим маслом.
- На дно викласти один шар лаваша, змастити майонезом, викласти сир тонким шаром.
- Повторити дії, доки не закінчаться продукти. Останнім шаром має бути сир.
- Молоко збити з яйцями та вилити у форму на пиріг.
- Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин, поки пиріг не зарум’яниться.
- Залишити пиріг у формі до остигання, після чого можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати ліниві голубці. Рецепт виключає необхідність загортати начинку для голубців у капустяне листя — вони додаються безпосередньо до фаршу.