Пора ховати до зими: як правильно зберігати натуральну шубу в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
Шубу можна зберегти на роки
Шубу можна зберегти на роки. Фото Freepik

Уникайте зберігання речі в комоді та непровітрюваному ящику

Хто б не говорив, а шуби ніколи не виходять із моди. Для того, щоб ваша улюблена річ радувала вас багато років, необхідно знати, як правильно зберігати шубу з натурального хутра до наступної зими.

Більшу частину часу шуба залишається в зберіганні, тому важливо піклуватися про неї правильно, щоб продовжити її термін служби. Як пише paletot, якщо не забезпечити відповідні умови для зберігання натуральної шуби, можна втратити свою улюблену річ назавжди.

Як правильно зберігати шубу

  • Після ретельного та дбайливого очищення та сушіння шуби слід вибрати темне, добре провітрюване та сухе місце для зберігання.
  • Важливо перевірити та очистити всі кишені, щоб уникнути деформацій речі через вагу предметів, а також застебнути всі гудзики, кнопки та замки.
  • Шубу краще залишати в підвішеному стані, використовуючи відповідні за розміром плічка.
  • Чохол для зберігання має бути виготовлений з натуральної тканини, такої як льон або бавовна, а використання поліетиленових чохлів краще взагалі уникати.
  • Декілька разів протягом літа варто провітрювати хутро, уникаючи прямого впливу сонячних променів та занадто високих температур.
  • Щоб запобігти появі шкідників, можна придбати спеціальний засіб або повісити у шафі гілочку лаванди.

Також слід запам’ятати, що не можна згортати шубу в рулон і зберігати її в комоді або ящику. Це може пошкодити структуру ворсинок, викликати заломи та утворення лисин.

Раніше ми писали, як почистити замшеве взуття, щоб уникнути пошкодження матеріалу. Потрібні лише невеликі хитрощі.