Як не зіпсувати шубу при пранні: дотримуйтеся деяких правил

Читать на русском
Автор
1269
Зможете носити шубу ще не один сезон
Зможете носити шубу ще не один сезон. Фото Freepik

У пранні шуби головне — дотримуватися деяких правил

Дуже часто по закінченню зими треба попрати шубу. Однак багато хто не знає, як це робити і псує свій улюблений зимовий одяг. Раніше ми розповідали, як правильно прати пуховик, а тепер поговоримо, як не зіпсувати шубу.

Для початку варто переконатися, що шубу можна прати у пральній машинці. Для цього треба знайти етикетку і подивитися на інформацію на ній. Про це пише Апостроф.

Як правильно прати шубу з натурального хутра

Якщо є на етикетці ви знайшли інформацію про те, що шуба не повинна контактувати з водою, краще занести її у хімчистку. Однак якщо ж протипоказань щодо води немає, то шубу не можна кидати у пральну машину. Її треба прати тільки руками.

І в такому пранні є правила. Спочатку треба налити теплу воду в ванну або іншу місткість, змішати її з гелем для прання делікатних речей і зробити піну. Кладемо туди шубу і залишаємо на 15 хвилин. Терти її не можна, лише пройтися про брудних місцях м’якою щіткою і очищувати обережними рухами.

Потім шубу треба виполоскати в теплій воді, після цього — в холодній. Викручувати її ні в якому разі не можна. Треба просто розвісити її над ванною, щоб дати їй стекти, а потім — занести у приміщення з хорошим провітрюванням до повного просихання. Аби хутро мало охайний вигляд, коли шуба буде повністю сухою, її можна розчесати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як висушити одяг у пральній машинці. Треба натиснути лише одну кнопку, щоб білизна стала набагато швидше сухою.