Павуки й не подумають пробратися до вас у будинок: допоможе простий домашній засіб

Читать на русском
Автор
3681
З настанням весни комахи активізуються
З настанням весни комахи активізуються. Фото freepik.com

Простий спосіб протистояти неприємним комахам

З настанням весни активізуються комахи. Павуки – не виняток. Терпіти присутність цих комах у своїй оселі готові далеко не всі. На допомогу у боротьбі з павуками, як і проти мишей, прийдуть доступні та прості натуральні засоби.

Приготувати препарат від павуків можна за 2 хвилини. Рецептом ділиться Share info.

Як приготувати спрей від павуків

У квартири та будинки павуки найчастіше потрапляють через вікна, тріщини у стінах, ущільнювачі чи каналізаційні системи: наприклад, через злив у раковині чи душі. Буває й так, що комахи потрапляють у будинок на одязі чи разом із покупками.

Павуки відіграють важливу роль в екосистемі, тому найкраще збирати їх на газету чи банку і виносити на вулицю. Але якщо ви не хочете контактувати з цими непривабливими комахами, можна обприскати саморобним препаратом кути та підвіконня. Тоді павуки уникатимуть вашого будинку.

Приготувати необхідний засіб можна за пару хвилин, використовуючи чотири продукти.

Підготуйте розпилювач та такі інгредієнти:

  • вода,
  • оцет,
  • засіб для миття посуду,
  • ефірна олія чебрецю.

Налийте в ємність воду та оцет у пропорції 1:1. Додайте 1 велику столову ложку рідини для миття посуду і не менше 15 крапель ефірної олії чебрецю (павуки ненавидять цей запах). Енергійно перемішайте інгредієнти, а потім перелийте готовий препарат у пульверизатор. Обприскайте всі місця у квартирі, де найчастіше можна зустріти павуків. Не ігноруйте кути, підвіконня та сливи.

Крім цього не завадить встановити москітні сітки на вікна. Вони також перешкоджатимуть проникненню павуків у будинок.

Павуки також ненавидять запахи м’яти, евкаліпта, кориці, лаванди, кедра та лимонного соку. Тому їх також можна використовувати у боротьбі з комахами.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ідеально вимити вікна. Завдяки цим лайфхакам вони сяятимуть чистотою дуже довго.