Райська насолода: торт "Рафаелло" нікого не залишить байдужим

Читать на русском
Автор
13603
Неймовірно ніжний та смачний торт для любителів кокосу
Неймовірно ніжний та смачний торт для любителів кокосу. Фото 1000.menu

Торт виходить ніжним, соковитим, ароматним

Любителі кокосу, напевно, не раз їли кокосові цукерки з ніжною начинкою всередині. А хтось пробував експериментувати та готувати кокосові сирники, пекти печиво чи насолоджувався кокосовим кухеном.

Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант випічки з кокосом – торт "Рафаелло". А рецептом з нами поділилися на сайті "1000 меню".

Як приготувати торт "Рафаелло"

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • пшеничне борошно — 100 г;
  • вершкове масло — 20 г;

Крем

  • вершковий сир — 500 г;
  • вершки жирні (жирністю від 33%) — 250 г;
  • згущене молоко — 250 г;
  • кокосова стружка (+ 4-5 ст. л. для обсипання боків) — 70 г;
  • мигдаль — 100 г;

Просочення

  • цукровий сироп (зварений 1:1) – 100 мл;

Спосіб приготування:

  1. Білки відокремити від жовтків.
  2. Білки перелити у велику миску, додати до них щіпку солі та збити міксером до отримання м’якої та пишної піни.
  3. Додати невеликими порціями цукор, збити до одержання щільної та стійкої піни.
  4. У збиті білки по одному додати жовтки, ретельно збити, щоб маса стала повністю однорідною.
  5. Борошно просіяти і за 2-3 рази додати в тісто.
  6. Лопаткою або вінчиком акуратно, але ретельно перемішати до отримання гладкого тіста. Можна додати 0,5 ч. л. розпушувача.
  7. Вершкове масло розтопити, залишити трохи охолонути та по стінці миски злити в тісто, перемішати.
  8. Вилити тісто у застелену пергаментом форму для випічки
  9. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин, залишити охолонути.
  10. Приготувати сироп для просочення.
  11. Мигдаль очистити від шкірки, просушити на сухій сковороді до золотистості, залишити охолонути.
  12. В окремій ємності збити до густини холодні вершки.
  13. У мисці змішати згущене молоко та вершковий сир, збити міксером.
  14. У збитий вершковий сир невеликими порціями акуратно додати збиті вершки. Відкласти 1/3 крему для змащування боків та верхівки.
  15. У крем, що залишився додати кокосову стружку і подрібнені в дрібну крихту горіхи, перемішати.
  16. Бісквіт розрізати на три рівні частини, кожен корж просочити цукровим сиропом.
  17. Викласти на дно одну частину бісквіта, нанести частину крему, розрівняти лопаткою.
  18. Викласти другу частину крему, розрівняти.
  19. Накрити третиною бісквіта, злегка придавити.
  20. Обмазати верх та боки торта відкладеним кремом.
  21. Боки торта обсипати кокосовою стружкою.

А якщо ви любите кокос, рекомендуємо також приготувати кокосове печиво за рецептом "Телеграфа". Воно виходить повітряним і тане у роті.