Райська насолода: торт "Рафаелло" нікого не залишить байдужим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 13603
Торт виходить ніжним, соковитим, ароматним
Любителі кокосу, напевно, не раз їли кокосові цукерки з ніжною начинкою всередині. А хтось пробував експериментувати та готувати кокосові сирники, пекти печиво чи насолоджувався кокосовим кухеном.
Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант випічки з кокосом – торт "Рафаелло". А рецептом з нами поділилися на сайті "1000 меню".
Як приготувати торт "Рафаелло"
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт.;
- цукор — 150 г;
- пшеничне борошно — 100 г;
- вершкове масло — 20 г;
Крем
- вершковий сир — 500 г;
- вершки жирні (жирністю від 33%) — 250 г;
- згущене молоко — 250 г;
- кокосова стружка (+ 4-5 ст. л. для обсипання боків) — 70 г;
- мигдаль — 100 г;
Просочення
- цукровий сироп (зварений 1:1) – 100 мл;
Спосіб приготування:
- Білки відокремити від жовтків.
- Білки перелити у велику миску, додати до них щіпку солі та збити міксером до отримання м’якої та пишної піни.
- Додати невеликими порціями цукор, збити до одержання щільної та стійкої піни.
- У збиті білки по одному додати жовтки, ретельно збити, щоб маса стала повністю однорідною.
- Борошно просіяти і за 2-3 рази додати в тісто.
- Лопаткою або вінчиком акуратно, але ретельно перемішати до отримання гладкого тіста. Можна додати 0,5 ч. л. розпушувача.
- Вершкове масло розтопити, залишити трохи охолонути та по стінці миски злити в тісто, перемішати.
- Вилити тісто у застелену пергаментом форму для випічки
- Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин, залишити охолонути.
- Приготувати сироп для просочення.
- Мигдаль очистити від шкірки, просушити на сухій сковороді до золотистості, залишити охолонути.
- В окремій ємності збити до густини холодні вершки.
- У мисці змішати згущене молоко та вершковий сир, збити міксером.
- У збитий вершковий сир невеликими порціями акуратно додати збиті вершки. Відкласти 1/3 крему для змащування боків та верхівки.
- У крем, що залишився додати кокосову стружку і подрібнені в дрібну крихту горіхи, перемішати.
- Бісквіт розрізати на три рівні частини, кожен корж просочити цукровим сиропом.
- Викласти на дно одну частину бісквіта, нанести частину крему, розрівняти лопаткою.
- Викласти другу частину крему, розрівняти.
- Накрити третиною бісквіта, злегка придавити.
- Обмазати верх та боки торта відкладеним кремом.
- Боки торта обсипати кокосовою стружкою.
А якщо ви любите кокос, рекомендуємо також приготувати кокосове печиво за рецептом "Телеграфа". Воно виходить повітряним і тане у роті.