Щоб не принести додому тухлятину: як правильно обирати куряче філе

Читать на русском
Автор
1836
Є вірні ознаки свіжого та якісного м’яса
Є вірні ознаки свіжого та якісного м’яса. Фото Сегодня

На що звертати увагу під час вибору

Ми розповідали, як обрати дуже смачні крабові палички. Тепер ділимось порадами, які допоможуть обрати в магазині смачне та свіже куряче філе.

Ця частина курячої тушки для багатьох людей найкраща, адже м’ясо смачне, дієтичне та поживне. А ще воно доступне, адже продається в будь-якому магазині. Однак для того, щоб купити якісне м’ясо, потрібно знати деякі нюанси. Про них розповіли на Ukr.Media.

Як і у випадку з будь-якими продуктами, які швидко псуються, при виборі м'яса птиці слід зберігати пильність. Якщо курка, яку ви принесли з супермаркету, виявиться несвіжою, страва з нею навряд буде дуже смачною і може навіть спричинити розлади шлунку. Саме тому перед покупкою цього продукту слід звернути увагу на кілька нюансів.

Перш за все, потрібно ретельно розглянути упаковку товару. Вона має бути цілою, а на ній повинні бути прописані терміни придатності та умови зберігання.

Дуже важливо звертати увагу на запах та колір м'яса. Якщо замість ніжно-рожевого м’ясо має яскравий рожевий або темний відтінок, то від такої покупки варто відмовитися. Якщо продукт має різкий запах, його теж не варто купувати — це може свідчити про початок гниття.

Також радять скептично ставитися до вже замаринованого м’яса. Адже за ароматними спеціями і соусами можна легко сховати не найсвіжіше м’ясо. Також ми розповідали, як правильно мити зелень.