Ви забудете про "шубу": легкий апетитний салатик з оселедцем, що першим зникне зі столу

Автор
592
Салат виходить дуже простим і смачним
Салат виходить дуже простим і смачним. Фото klopotenko.com

Відмінна закуска на щодень і до свята

Ми розповідали, як по-новому приготувати Вінегрет. Тепер ділимось рецептом відмінного салату з буряком та оселедцем.

У цій страві нічого зайвого — лише запечений буряк, ніжне філе оселедця та смачний соус вінегрет. Зручно заздалегідь запекти буряк, а потім лише накришити його в салат. Так страву можна приготувати за лічені хвилини. Як приготувати салат з буряком та оселедцем, розповіли на порталі Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 2 шт. (400 г) буряків
  • 200 г філе оселедця
  • 20 г насіння соняшника
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. винного оцту

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо буряк, висушуємо та загортаємо у фольгу. Запікаємо у духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години. Охолоджуємо, чистимо та нарізаємо брусочками.
  2. Нарізаємо 200 г оселедця брусочками. Для соусу вінегрет: в окремій ємності змішуємо 1 ч. л. гірчиці, 3 ст. л. олії та 1 ст. л. винного оцту.
  3. У миску викладаємо нарізані буряк та оселедець. Заправляємо салат соусом.
  4. Перемішуємо та викладаємо у миску. Для подачі присипаємо страву 20 г насіння соняшника.

Виходить дуже смачна і ситна страва. Також ми розповідали, як приготувати хрусткий і свіжий овочевий салат.