Ви забудете про "шубу": легкий апетитний салатик з оселедцем, що першим зникне зі столу
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 592
Відмінна закуска на щодень і до свята
Ми розповідали, як по-новому приготувати Вінегрет. Тепер ділимось рецептом відмінного салату з буряком та оселедцем.
У цій страві нічого зайвого — лише запечений буряк, ніжне філе оселедця та смачний соус вінегрет. Зручно заздалегідь запекти буряк, а потім лише накришити його в салат. Так страву можна приготувати за лічені хвилини. Як приготувати салат з буряком та оселедцем, розповіли на порталі Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 2 шт. (400 г) буряків
- 200 г філе оселедця
- 20 г насіння соняшника
- 1 ч. л. гірчиці
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. винного оцту
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо буряк, висушуємо та загортаємо у фольгу. Запікаємо у духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години. Охолоджуємо, чистимо та нарізаємо брусочками.
- Нарізаємо 200 г оселедця брусочками. Для соусу вінегрет: в окремій ємності змішуємо 1 ч. л. гірчиці, 3 ст. л. олії та 1 ст. л. винного оцту.
- У миску викладаємо нарізані буряк та оселедець. Заправляємо салат соусом.
- Перемішуємо та викладаємо у миску. Для подачі присипаємо страву 20 г насіння соняшника.
Виходить дуже смачна і ситна страва. Також ми розповідали, як приготувати хрусткий і свіжий овочевий салат.