М’ясо, лимон та трохи м’яти – і такий супчик з’їдять разом із тарілкою

Читать на русском
Автор
1170
Суп виходить ароматним і наваристим
Суп виходить ароматним і наваристим. Фото Ідеї для сніданку та вечері

Суп полюблять навіть ті, кому він раніше не подобався

Навіть якщо ви дуже любите гороховий суп, урізноманітнити своє меню іноді хочеться. Ось тому пропонуємо приготувати незвичайну першу страву.

Додавши до звичного рецепта м’яту та лимон, ви отримаєте неймовірно пікантний, наваристий та ароматний суп. Вам сподобається він за простоту приготування та пікантний смак. Рецептом діляться "Ідеї для сніданку та вечері".

Як приготувати м’ясний суп з м’ятою та лимоном.

Інгредієнти:

  • курка – 600 г;
  • лимони – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • петрушка – 20 г;
  • м’ята – 20 г;
  • рис (або паста орзо) – 150 г;
  • стебло селери – 1 шт.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • вода – 2 л.

Спосіб приготування:

  1. Курку ретельно миємо, відправляємо в каструлю.
  2. Ретельно миємо зелень та овочі, нарізаємо середніми шматочками селери та перець чилі, чистимо цибулю та розрізаємо на 4 частини. З лимона знімаємо цедру. Все викладаємо в каструлю, додаємо м’яту та петрушку.
  3. Заливаємо водою і варимо до готовності курки. Після витягуємо м’ясо, проціджуємо бульйон – овочі та зелень нам не знадобляться.
  4. Бульйон солимо, додаємо оливкову олію для запаху, чорний мелений перець і знову відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння та викладаємо рис.
  5. Тим часом із курки прибираємо кісточки та шкірки, м’ясо відправляємо в суп і варимо до готовності близько 10-15 хвилин.
  6. З лимона видавлюємо сік і відправляємо в суп. Туди ж додаємо м’яту, за бажанням прикрашаємо нарізаною зеленню.

Готовий суп подаємо з домашнім хлібом. Смачного