Теплі шарфи вже не актуальні: як ефектно пов'язати шийну хустку (відео)

Читать на русском
Автор
Шийні хустки можна комбінувати із різними образами
Шийні хустки можна комбінувати із різними образами. Фото Колаж "Телеграфу"

Шийні хустки та шарфи додають образу елекгантності

Шарф був одним із важливих аксесуарів цієї зими. Його носили поверх пальто чи шуб, замінювали ним шапки та капюшони. Однак весна невблаганно диктує зміни — замість теплих аксесуарів починають використовувати легші.

"Телеграф" підібрав три способи цікаво пов'язати шарф чи шийну хустку так, щоб і шию захистити від мінливої весняної погоди, і можна було зробити із широкого легкого шарфа абсолютно інший аксесуар.

Простий спосіб пов'язати хустку на шию

Для того, щоб пов'язати невелику шийну хустку можна використати простий спосіб, який може стати основою для складніших конструкцій. Для цього берете хустку чи шарф, складаєте навпіл. На перед навколо шиї виводите з одного боку згин, а з іншого — обидва вільні краї. Один з них продіваєте в петлю та зав'язуєте. Цей спосіб вже є самодостатнім, якщо кінці короткі. Посунувши шарф, їх ховають у згині. Якщо ж кінці довгі — їх можна цікаво оформити. На відео — з 2:51.

Для хустки з довшими краями чи тонкого шарфа

Схожий спосіб — коли кінці шарфа довші, можна не тільки зробити петлю на одному кінці, а й зав'язати вільні краї з іншого боку. Вузол має бути на відстані близько 10 см від країв. Потім один з вільних країв продівається в петлю і зав'язується. Якщо залишаються занадто довгі "хвостики", їх можна закрутити в джгут та продіти над останнім вузлом. Так вони утворять невеликий метелик. Це перший спосіб на відео.

Накидка з широкого шарфа

За допомогою довгого шарфа можна зробити легку накидку. Для цього потрібно накинути його на шию, вільні краї поперед себе двічі обкрутити один навколо одного. Вільні верхні краї зв'язуються та перекидаються за спину. Шарф розрівнюється навколо шиї. Та частина, яка раніше була ззаду шиї — стає капюшоном, а вільні краї — накидкою на рукави. На відео спосіб можна побачити з 2:09.

Раніше "Телеграф" розповідав, які сумки будуть актуальними навесні 2024 року. Окрім містких зручних сумок та атласних клатчів, популярність набирають лаковані сумки з максимальним сяйвом.