Улюблений суп запорізьких козаків: перевірений рецепт, який у всіх виходить

Читать на русском
Автор
20163
Капусняк — давня українська страва
Капусняк — давня українська страва. Фото shuba.life

Дуже ситно та неймовірно смачно

Ми вже знаємо, що запорізькі козаки готували у походах ситну кашу під назвою соломаха. А ще вони дуже любили поласувати капусняком.

Звичайно, готували вони такий суп не щодня, але такий він був досить популярним завдяки своєму насиченому смаку та поживності. Традиційно таку першу страву роблять на свинячому бульйоні з додаванням свіжої або квашеної білокачанної капусти із засмажкою. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати капусняк

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинина – 200 г;
  • квашена капуста — 200 г;
  • картопля – 6 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 60 г;
  • перець чорний, горошок – 3 шт.;
  • сметана – 20 г;
  • борошно пшеничне – 5 г;
  • сіль, зелень, суміш спецій універсальна – на свій смак;
  • лавровий лист – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Миємо м’ясо, викладаємо його у велику каструлю, заливаємо водою, даємо закипіти та варимо на маленькому вогні 50 хвилин.
  2. Подрібнюємо квашену капусту і тушкуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією, при необхідності додаємо трохи м’ясного бульйону.
  3. Чистимо, миємо та нарізаємо кубиками картоплю. Відправляємо її до каструлі з м’ясом. Через 15 хвилин додаємо тушковану капусту.
  4. Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю подрібнюємо. Смажити овочі на розігрітій сковороді з соняшниковою олією. Додаємо борошно, трохи води, перемішуємо і відправляємо в бульйон.
  5. Солимо, додаємо лавровий лист, перець горошком та спеції, а через 5-7 – подрібнену зелень.

Подаємо готовий капусник з домашньою сметаною та незвичайними потапцями. Смачного!