Як посіяти дрібне насіння: який спосіб значно спростить це завдання

Читать на русском
Автор
Дрібне насіння важко висіяти
Дрібне насіння важко висіяти. Фото Freepik

Розповідаємо, чим треба скористатися, щоб висіяти навіть найдрібніше насіння

Дрібні насінини досить важко висіяти. На це зазвичай витрачається багато часу і нервів. Однак є простий спосіб, як це зробити. Раніше ми писали, як підготувати розсаду петрушки і кропу, а тепер ділимося, як посіяти дрібне насіння.

Існує простий метод, про який мало хто знає. Про це пише gazeta.ua.

Як посіяти дрібне насіння

Для цього вам знадобиться двошарова біла паперова серветка. Шари треба розділити і розрізати за розміром посудини, в яку будете сіяти розсаду. У місткість треба покласти ґрунт, зануривши на 3-4 см й утрамбувати його. Зверху покладіть суху серветку. На неї засипати насіння. Так його буде видно і щільність посіву можна буде контролювати.

Далі мочимо серветку. Це можна зробити за допомогою пульверизатора, але варто бути обережними, щоб насіння не злетіло. Коли серветка буде повністю мокрою, треба повторити зрошення.

Після цього посудину треба накрити плівкою чи склом. Для того, щоб серветка розклалася, їй потрібно кілька днів, після чого насіння ввійде у ґрунт.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво для кімнатних рослин з хліба. Таке підживлення сприятиме активному росту і пишному цвітінню квітів.