Сліз більше не буде: три лайфхаки, щоб різати цибулю і не плакати

Читать на русском
Автор
1288
Запам’ятайте ці поради
Запам’ятайте ці поради. Фото rbc.ua

Лайфхаки допоможуть нарізати цибулю без сліз

Цибуля є чи не найпопулярнішим овочом на кожній кухні. Без нього складно уявити тушковане м’ясо, червоний наваристий борщ або навіть звичайне картопляне пюре, яке завдяки навару з цибулі стає в рази смачнішим.

Однак під час чищення цибулі часто мимоволі виступають сльози. Їх можна позбутися, знаючи деякі лайфхаки, інформують "Белновости".

Як нарізати цибулю без сліз

Холодильник

Простий помістивши цибулю та ніж у холодильник на 15 хвилин перед початком нарізування овочів зробить завдання чищення цибулі набагато простішим. Холодна температура добре впливає на текстуру та стан цибулі, роблячи її менш гострою та м’якою на дотик. Таким чином, завдяки попередньому охолодженню, чищення цибулі стає набагато приємнішим.

Холодна вода

Якщо у вас немає часу чекати, застосуйте простий трюк із холодною водою. Просто помістіть ніж у контейнер із холодною рідиною, а за потреби додайте лід. Нарізуючи цибулю, періодично занурюйте ніж у контейнер і тоді процес нарізування цибулі стане приємнішим.

Незвичайні поради

Деякі рекомендують під час нарізування цибулі жувати жувальну гумку. Інші радять проводити процес чищення цибулі лише за відкритих вікон. Це не тільки допомагає уникнути скупчення запаху в приміщенні, але й забезпечує свіже повітря, що може знизити дискомфорт від сильного запаха цибулі.

Раніше ми писали, як прискорити зростання цибулі на підвіконні. Для цього потрібно дотримуватися кількох простих правил у її догляді.