Нагодуйте шкідника гострим: як позбутися попелиці на розсаді

Читать на русском
Автор
2725
Попелиця може легко знищити рослинність
Попелиця може легко знищити рослинність. Фото freepik.com

Доступні способи знищити всіх шкідників на молодій рослині

Є комахи, які попри свої невеликі розміри, можуть завдати непоправної шкоди рослинам. До таких відноситься попелиця, яка вражає не лише дорослі рослини на городі, а й розсаду. При чому з’явитись вона може навіть на рослинах, які вирощуються у квартирі.

Способів боротьби з попелицею досить багато. Не всі з них ефективні та безпечні для рослин та людей. Тому рекомендується використовувати натуральні засоби проти шкідників. Наприклад, оцтовий розчин чи гострі настої. Рецептом ділиться Ukr.media.

Народні засоби від попелиці на розсаді

Попелиця не переносить "гострий смак". Цибуля, часник, пекучий перець допомагають легко позбутися цієї комахи.

1-2 стручки гіркого перцю наріжте шматочками. Залийте перець літром окропу, дайте настоятися кілька годин. Обробіть рослини готовим настоєм.

Часниковий настій готується трохи інакше. Велику головку часнику дрібно поріжте або роздавіть, залийте 1 л окропу. Коли рідина охолоне, додайте до неї 2 ч. л. будь-якого миючого засобу чи мила та 2 ст.л. рослинного масла.

Для приготування настою цибулі необхідно подрібнити 30-35 грамів цибулі, залити 1 літром води та дати настоятись 5 годин. Після цього додайте 4-5 г господарського мила й процідіть. Доведіть об’єм настою до 1 літра.

Раніше "Телеграф" розповідав про причини пожовтіння листя у розсади. У більшості випадків проблему можна легко усунути зміною догляду.