Побілив один раз і забув на рік: рецепт стійкого розчину для дерев

Читать на русском
Автор
36690
Побілка стовбурів — це важлива міра підтримки здоров’я саду
Побілка стовбурів — це важлива міра підтримки здоров’я саду. Фото Freepik

Така побілка триматиметься до наступного сезону

Фарбування дерев навесні є обов’язковою складовою догляду за рослинами в цей період, так само як і обприскування рослин. У момент пробудження культур після зимового сну та ослаблення морозів, вони особливо схильні до ризиків, тому їм необхідна додаткова турбота з боку садівника.

Коли настав час білити дерева, варто скористатися наведеним нижче рецептом. Завдяки цьому розчину ви не тільки захистите рослини, але й збережете їх білими та доглянутими на вигляд до наступного року, пише cpykami.

Рецепт стійкої побілки для дерев

У велике відро об’ємом 10 літрів насипте 3 кілограми вапна. У цю суміш слід влити 9 літрів води. А щоб побілка добре трималася за мінливих погодних умов та інших факторів, необхідно додати водоемульсійну фарбу. В цьому випадку буде досить невеликої баночки вагою 1 кілограм. Перемішайте розчин та залиште його на 30 хвилин до стану густої сметани.

Як білити дерева навесні

Підготуйте дерева до процедури побілки. За допомогою жорсткої щітки видаліть старе покриття з поверхні, уникаючи пошкодження кори. Нанесіть побілку на стовбури дерев знизу вверх.

Раніше ми розповідали, які дерева не можна садити поряд із фруктами та ягодами. Уникайте 3 рослин.