Просто додайте води: як реанімувати принтер із засохлою фарбою

Читать на русском
Автор
664
Фарба в принтері висихає, якщо довго не користуватися приладом
Фарба в принтері висихає, якщо довго не користуватися приладом. Фото Pexels

Завдяки лайфхаку вам не доведеться бігти до сервісного центру

Користувачам принтерів, напевно, доводилося стикатися з ситуацій, коли обладнання відмовлялося працювати у найвідповідальніший момент. Часто це відбувається через те, що техніку не обслуговували і чорнило засохло.

Раніше ми розповідали, як самостійно видалити подряпини на екрані смартфона. Тепер, разом із Shareinfo розповімо, як розв'язати проблему із засохлим чорнилом у принтері.

Як врятувати засохлий картридж принтера

Якщо ви давно не друкували документи, не дивуйтеся, що принтер не наносить фарбу на папір. Швидше за все чорнило засохло. Звичайно, найкраще розбавити засохле чорнило в принтері за допомогою спеціальної рідини для чищення головок. Але якщо її немає під рукою і потрібно терміново видрукувати документ, використовуйте гарячу воду.

Замочіть висушений картридж у воді (у разі спеціальної рідини порядок дій аналогічний). Занурте його в теплу воду, стежачи за тим, щоб рідина не потрапила безпосередньо на сопла та чіп. Для розмочування чорнила знадобиться близько години. Якщо чорнило сильно засохло, потрібно до 3 годин.

Після закінчення часу дістаньте картридж із води та просушіть тканиною. Після процедури принтер повинен друкувати документи як завжди.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити кеш Telegram. Лайфхак прискорить роботу пристрою.