Прослужить довше: що експерти радять робити з телефоном перед заряджанням

Читать на русском
Автор
49419
Під час заряджання телефон нагрівається
Під час заряджання телефон нагрівається. Фото Freepik

Чохол телефону може стати не лише гарним аксесуаром, але й причиною поломки гаджета

Всі знають, що не можна заряджати телефон на подушці або дивані, але мало хто знає, що звичайний чохол теж може бути небезпечним. Річ у тому, що коли гаджет заряджається в чохлі, він зберігає тепло, що негативно впливає на його роботу.

На порталі Vetter.Store розповіли, як правильно заряджати телефон і чи може він спалахнути, якщо робити це в чохлі. Користувачам гаджетів краще не повторювати цих помилок.

За словами фахівців, найкраще не використовувати чохол, коли телефон стоїть на зарядці. Телефон під час цього процесу нагрівається, а чохол перешкоджатиме виходу тепла і смартфон може перегрітися. Експерти не говорять про те, що гаджет може спалахнути, але працездатність його батареї може сильно постраждати.

Водночас регулярне надягання та зняття чохла збільшує ймовірність випадкового падіння телефону та його поломки, та й чохол може швидше зноситися.

Користувачам гаджетів радять самостійно вирішувати, як заряджати телефон: у чохлі чи без, з огляду на деякі фактори. Якщо гаджет заряджатиметься в приміщенні з невисокою температурою і якомога далі від потрапляння прямих сонячних променів, то чохол можна не знімати. Якщо ж у приміщенні жарко або смартфон заряджається у місці, де на нього потрапляє ультрафіолет, то чохол краще зняти, щоб уникнути перегріву.

Крім того, якщо використовується бездротова зарядка, то чохол також краще зняти, оскільки він може заважати коректному процесу зарядки. Також його краще знімати, якщо чохол виготовлений із щільного матеріалу чи має металевий корпус. У такому разі гаджет нагріватиметься ще сильніше.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, скільки разів можна заряджати телефон упродовж дня. Експерти озвучили оптимальну кількість, щоб не нашкодити гаджету.