Ось як потрібно чистити кросівки після занять спортом: про неприємний запах забудете назавжди

Читать на русском
Автор
1427
Неприємний запах із взуття — поширена проблема
Неприємний запах із взуття — поширена проблема. Фото Pexels

Завдяки простим лайфхакам ваше взуття буде в ідеальному стані та без неприємних запахів

Кросівки — один із найзручніших видів взуття для спорту та активного проведення часу. Але після тривалого та інтенсивного використання вони починають випромінювати неприємний запах.

Уникнути проблеми можна, якщо тримати взуття сухим, регулярно очищати його не тільки зовні, а й усередині. Також підтримувати свіжість допоможуть натуральні засоби, пише Informacion.

Як почистити кросівки, щоб вони не смерділи

1. Перед початком обов’язково зніміть із взуття шнурки та устілки.

2. Використовуйте щітку з м’якою щетиною або суху тканину, щоб видалити поверхневий бруд і сміття.

3. Прання. Існують різні варіанти прання кросівок залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені.

  • Для кросівок із тканини або сітки: змішайте теплу воду з невеликою кількістю м’якого миючого засобу. Змочіть щітку з м’якою щетиною в розчин і обережно потріть взуття. Не використовуйте занадто багато води, щоб не просочити матеріал.
  • Для шкіряного або синтетичного взуття: використовуйте вологу тканину з м’яким миючим засобом. Очистіть забруднені ділянки м’якими круговими рухами.

4. Вологою чистою тканиною видаліть залишки миючого засобу з взуття. Важливо не занурювати їх у воду, особливо якщо вони виготовлені з матеріалів, які легко пошкоджуються від вологи.

5. Сушка має важливе значення для запобігання появі затхлого запаху. Помістіть взуття в приміщення, що добре провітрюється, далеко від прямих сонячних променів. Ви можете набити кросівки газетою або рушниками, щоб увібрати внутрішню вологу і зберегти форму. Змінюйте наповнювач кожні кілька годин, доки взуття повністю не висохне.

6. Для боротьби із запахами використовуйте один із цих методів.

Харчова сода. Насипте товстий шар засобу в кожен кросівок і залиште на ніч. Харчова сода вбирає запахи та вологу. Видаліть соду, перш ніж одягти взуття.

Чайні пакетики. Покладіть кілька нових чайних пакетиків у взуття на кілька годин або на ніч. Вони поглинуть запахи та залишать свіжий аромат.

Поради щодо догляду за кросівками

  • Не носіть ту саму пару кросівок два дні поспіль. Дайте їм час провітритися і висохнути між використаннями, щоб запобігти накопиченню вологи та запаху.
  • Якщо у вашому взутті є знімні устілки, виймайте їх і регулярно періть.
  • Не використовуйте фени та не розміщуйте взуття біля радіаторів, щоб висушити його, оскільки тепло може пошкодити матеріали.

Раніше "Телеграф" розповідав, яке взуття буде у тренді навесні 2024 року. У новому сезоні набудуть популярності практичні та екстравагантні моделі.