Що можна і що не можна зберігати у ванній кімнаті: золоті правила гарної господині

Читать на русском
Автор
Ванна кімната з душем та ванною — не зовсім підходяще місце для деяких речей
Ванна кімната з душем та ванною — не зовсім підходяще місце для деяких речей. Фото Freepik

Повітря у цьому приміщенні може негативно вплинути на якість предметів

Ванна кімната — одне з найвологіших приміщень у будинку, що робить її не найкращим місцем для зберігання певних предметів. Часто саме тут доводиться позбавлятися плісняви та грибка. Щоб уникнути пошкоджень та зберегти речі у хорошому стані, не слід тримати їх у цій кімнаті.

Що не можна зберігати у ванній кімнаті — корисні поради

Давайте розглянемо, що саме не слід залишати тут:

  • Електронні пристрої. Ванна кімната часто стає дуже вологою, що може призвести до корозії та пошкодження електроніки. Це включає фени для волосся, електричні бритви, зарядні пристрої і навіть електричні зубні щітки. Зберігання електроніки в більш сухому місці допоможе запобігти пошкодженню.
  • Медикаменти – висока вологість може негативно вплинути на якість та ефективність лікарських препаратів. Крім того, ванна кімната зазвичай має змінну температуру, що також може впливати на ліки. Для збереження лікарських препаратів у хорошому стані краще зберігати їх у прохолодному та сухому місці, недоступному для дітей.
  • Металеві предмети. Ванна кімната – місце, де високий рівень вологості сприяє їх корозії. Це включає ножиці, пінцети та інші дрібні металеві предмети. Зберігання їх у ванній може призвести до утворення іржі та втрати якості. Краще зберігати металеві предмети в сухому місці, щоб уникнути пошкодження.

Часто користувачі запитують, чи можна зберігати прикраси у ванній. Однозначно краще цього не робити, особливо якщо йдеться про металеві або срібні вироби.

Також не варто тримати в цьому приміщенні стоси рушників, постільну білизну та махрові халати. Тканина за таких умов починає пріти, братися запахом вогкості й навіть може зацвісти та смердіти пліснявою.

Хоча ванна кімната може бути зручним місцем для зберігання різних предметів, слід пам’ятати про деякі її особливості, такі як висока вологість і змінна температура, які можуть негативно вплинути на певні предмети. Уникайте зберігання таких речей у цьому приміщенні, щоб запобігти пошкодженню та зберегти їх у хорошому стані на довгий час.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко та легко відмити душову кабіну. Більше ніякого нальоту та бруду!