Цей корисний снек сподобається навіть дітям: батат фрі у духовці

Читать на русском
Автор
796
Просто та нашвидкуруч
Просто та нашвидкуруч. Фото klopotenko.com

Смачний батат, який полюблять всі члени сім'ї

Багато хто любить куштувати картоплю фрі та хрусткі нагетси в улюбленому ресторані швидкого харчування. Втім, останні можна легко приготувати вдома, а от картоплю замінити на кориснішу альтернативу — батат фрі.

Цей варіант приготування можна вважати корисним, оскільки готується цей коренеплід в духовці. Але легка скоринка на ньому та характерні брусочки ну дуже вже нагадують те фрі, до якого ми звикли, інформують на сайті "Клопотенко".

Як приготувати батат фрі

Інгредієнти:

  • батат — 1 шт. (приблизно 580 г);
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Батат почистити від шкірки, помити, нарізати брусочками товщиною приблизно 1-1,5 см.
  2. Обсушити шматочки паперовими рушниками.
  3. Присипати їх сіллю та спеціями до смаку та полити олією.
  4. Викласти батат у застелену пергаментом форму в один шар.
  5. Запікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 35 хвилин до утворення скоринки.

Раніше ми писали, як приготувати запечену буженину за рецептом "Телеграфа". Вона неодмінно стане зіркою святкового столу.