Ця випічка принесе вам довголіття та гроші: улюблений усіма болгарами пиріг
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 47264
Ви точно не зможете відірватися
Мало хто відмовиться від смачної домашньої випічки. І якщо ви вже куштували грибний пиріг, пропонуємо скуштувати популярну в Болгарії випічку.
Називається такий пиріг баниця і готують його з найрізноманітнішими начинками. Найчастіше цю випічку готують на Різдво та Новий рік та ховають у тісто "късметі" — амулети, символічні дрібнички, що мають певне значення: наприклад, гілочка кизилу — до довголіття, а монетка — до грошей. Сьогодні разом із Shuba ми вам пропонуємо приготувати соковиту та ніжну лазню з сиром.
Як приготувати баницю
Інгредієнти на 6 порцій:
- борошно пшеничне — 500 г;
- розпушувач — 10 г;
- вода — 100 мл;
- масло вершкове — 200 г;
- сир кисломолочний — 500 г;
- яйця курячі — 3 шт.;
- мед — 20 г;
- паприка мелена — 5 г;
- олія соняшникова — 40 мл;
- сіль до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Борошно і розпушувач просійте, посоліть, додайте воду і половину зазначеної маси розтопленого вершкового масла і вимісіть тісто. Дайте тісту півгодини "відпочити".
- Через вказаний час розділіть тісто на 10 рівних частин і кожну розкотіть у тонкий шар. Залишіть їх на 15 хвилин підсохнути.
- Для приготування начинки сир розітріть з яйцями, сіллю, паприкою, 100 г олії та медом.
- Кожен корж тіста змастіть олією, перемажте сирною начинкою і складіть їх у форму для запікання. Відправте майбутній пиріг на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180°C.
Раніше ми розповідали, як приготувати старовинний німецький яблучний пиріг. Це надзвичайно смачно.