Ця випічка принесе вам довголіття та гроші: улюблений усіма болгарами пиріг

Читать на русском
Автор
47264
Пиріг вийде неймовірно соковитим
Пиріг вийде неймовірно соковитим. Фото shuba.life

Ви точно не зможете відірватися

Мало хто відмовиться від смачної домашньої випічки. І якщо ви вже куштували грибний пиріг, пропонуємо скуштувати популярну в Болгарії випічку.

Називається такий пиріг баниця і готують його з найрізноманітнішими начинками. Найчастіше цю випічку готують на Різдво та Новий рік та ховають у тісто "късметі" — амулети, символічні дрібнички, що мають певне значення: наприклад, гілочка кизилу — до довголіття, а монетка — до грошей. Сьогодні разом із Shuba ми вам пропонуємо приготувати соковиту та ніжну лазню з сиром.

Як приготувати баницю

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно пшеничне — 500 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • вода — 100 мл;
  • масло вершкове — 200 г;
  • сир кисломолочний — 500 г;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • мед — 20 г;
  • паприка мелена — 5 г;
  • олія соняшникова — 40 мл;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Борошно і розпушувач просійте, посоліть, додайте воду і половину зазначеної маси розтопленого вершкового масла і вимісіть тісто. Дайте тісту півгодини "відпочити".
  2. Через вказаний час розділіть тісто на 10 рівних частин і кожну розкотіть у тонкий шар. Залишіть їх на 15 хвилин підсохнути.
  3. Для приготування начинки сир розітріть з яйцями, сіллю, паприкою, 100 г олії та медом.
  4. Кожен корж тіста змастіть олією, перемажте сирною начинкою і складіть їх у форму для запікання. Відправте майбутній пиріг на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180°C.

Раніше ми розповідали, як приготувати старовинний німецький яблучний пиріг. Це надзвичайно смачно.