Таким чистим ваш унітаз ще не був: чим видалити вапняний наліт

Читать на русском
Автор
24487
Натуральні засоби для прибирання
Натуральні засоби для прибирання. Фото freepik.com

Звичайні засоби для чищення туалетів неефективні проти сильного вапняного нальоту

Вапняний наліт у вигляді білих або жовтих плям усередині унітазу зазвичай утворюється, якщо з бачка постійно витікає вода. Звичайні засоби для чищення унітазів швидко досягають межі своїх можливостей, коли справа стосується стійких відкладень. Але використовувати покупну хімію не обов’язково. Звичайні забруднення з унітазу ефективно видаляє зубна паста. Для видалення вапняного нальоту ідеальні кислоти, оскільки вони вступають у реакцію з карбонатом кальцію у вапняних відкладах і роблять плями легкорозчинними, пише Merkur.

Чим видалити наліт в унітазі

Перш ніж розпочати видалення накипу, спочатку почистіть унітаз. Потім використовуйте один із цих доступних засобів.

Оцтова есенція. Цей засіб є на кухні у більшості людей, тому він доступний у будь-який час. Для чищення можна використовувати звичайний оцет. Але якщо вапняний шар товстий, краще вибрати саме оцтову есенцію (25%). Просто нанесіть кілька столових ложок засобу на відкладення і дайте йому подіяти, а потім видаліть залишки засобу йоржиком і змийте водою.

Лимонна кислота також є практично у кожному будинку. Розчиніть 2-3 столові ложки лимонної кислоти в одному літрі води — і суміш для видалення накипу готова.

Харчова сода. Чиста харчова сода у поєднанні з оцтовою кислотою особливо підходить як чудовий засіб для видалення накипу в унітазі. Змочіть вапняний наліт двома склянками оцтової есенції, потім посипте пляму трьома столовими ложками харчової соди і розітріть суміш йоржиком для унітазу. Через кілька хвилин змийте засіб.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко прибрати перед приходом гостей. На це потрібно виділити всього 10 хвилин.