Білою стане навіть стара ванна: як очистити жовті плями та повернути їй блиск

Читать на русском
Автор
8383
Регулярне прибирання допоможе підтримувати чистоту у ванній кімнаті
Регулярне прибирання допоможе підтримувати чистоту у ванній кімнаті. Фото Freepik

Як зробити ванну знову білою та чистою

З часом навіть найновіша і блискуча ванна втрачає свій вигляд і може пожовтіти. На зовнішній вигляд ванни може впливати жорстка вода, накип, недостатнє прибирання. Повернути колишню свіжість та блиск ванні допоможуть підручні бюджетні засоби та регулярне прибирання. "Телеграф" вже розповідав, як очистити обробну дошку на кухні без покупної хімії, а сьогодні ділиться як очистити ванну.

Є чотири простих способи, як впоратися із жовтими плямами та іншими забрудненнями ванни, пише obozrevatel.com. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Абразивні засоби

Використання м’якого абразивного впливу за допомогою побутової хімії може повернути блиск та білизну вашій ванні. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці та спершу протестуйте засіб на невеликій ділянці, щоб переконатися, що він не шкодить покриттю ванни.

Паста з харчової соди та оцту

Це один з найбільш бюджетних засобів для чищення, який можна приготувати самостійно. Залийте кілька ложок соди столовим оцтом до консистенції пасти та за допомогою губки нанесіть на поверхню ванни. Залишіть на кілька хвилин, потім ретельно потріть і змийте водою.

Відбілювач для сильних плям

Якщо м’які засоби не дають достатнього ефекту, спробуйте агресивнішу хімію, типу відбілювача для сильних плям. Нанесіть засіб на найсильніші плями, потріть і добре змийте водою.

Регулярне прибирання

При регулярному прибиранні та чищенні ванни від забруднень і нальоту, вона зберігатиме свіжий вигляд. Після генерального прибирання ванни раз на місяць, робіть проміжне прибирання регулярно, і ванна кімната буде завжди чиста і свіжа.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості домашні способи, як очистити чайник від накипу. Після цього чай стане смачнішим.