Ми підкажемо, як приготувати гарячий шоколад.
Гарячий шоколад – це не просто десерт, це справжній еліксир затишку та насолоди, який зігріває душу та тіло в холодні дні. Його оксамитовий смак та аромат ванілі переносять у дитинство, даруючи відчуття щастя та спокою.
Готується він дуже легко та просто. Про це пише Уніан.
Існує безліч рецептів приготування гарячого шоколаду, але ось один з найпростіших і найсмачніших:
Інгредієнти:
- 200 мл молока;
- 2 ст. л. какао-порошка;
- 2 ст. л. цукру (або за смаком);
- 1/4 ч. л. ванілі;
- 20 г вершкового масла.
Приготування:
- У каструлі змішайте какао-порошок, цукор та ваніль.
- Додайте трохи молока і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Поступово влийте решту молока, постійно помішуючи.
- Доведіть суміш до кипіння, але не кип'ятіть.
- Зменшіть вогонь і варіть протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
- Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення.
- Розлийте гарячий шоколад по чашках і насолоджуйтесь!
Порада:
- Для більш насиченого смаку можна використовувати темний шоколад.
- Замість молока можна використовувати вершки.
- Додайте до гарячого шоколаду зефір, маршмелоу або тертий шоколад.
- Прикрасьте чашку з гарячим шоколадом збитими вершками, тертим шоколадом або корицею.
Гарячий шоколад – це не просто десерт, це справжній подарунок для душі. Приготуйте його для себе, своїх близьких і друзів, і відчуйте тепло та затишок, які він дарує.
Раніше ми вже ділилися рецептом гарячого шоколаду з маршмелоу. Цю смакоту у вас проситимуть щодня. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачний та ніжний смородиновий чизкейк.