Увага — на колір: як обрати якісне сало та відрізнити найкращі шматочки

Читать на русском
Автор
7710
Як обрати смачне якісне сало
Як обрати смачне якісне сало. Фото На пенсії

Правила, які допоможуть уникнути обману

Ми розповідали про хитрий трюк, який в рази спростить приготування фаршу. Тепер ділимось порадами, які допоможуть обрати смачне якісне сало.

Щоб не викинути гроші на вітер, слід ретельно підійти до вибору продукту в магазині чи на базарі. На Ukr.Media розповіли, на що звернути увагу при виборі.

Як вибрати правильне сало: поради та рекомендації

Є два головних показники якісного сала. Це зовнішній вигляд та наявність м’ясного прошарку.

Якщо хочете купити свіже сало, ретельно його роздивіться. Уникайте жовтого кольору, зернистої текстури. Також варто обережно ставитись до надмірної кількості спецій — так продавець може маскувати неприємний колір чи запах. Найкраще сало те, що з білою глянсовою консистенцією.

Придбати сало з м'ясним прошарком — гарне рішення, якщо ви шукаєте продукт для смаження чи запікання. Для соління ж краще вибрати сало без м'ясного прошарку.

Також варто звернути увагу на товщину шкіри. Чим вона товща, тим сало жорсткіше. Найкраще вибрати сало без щетини.

Свіже сало має приємний, м'який запах. Сало можна зберігати в холодильнику до декількох тижнів і місяцями у морозильнику. Також ми розповідали, як смачно засолити сало.