Важлива помилка у приготуванні грибів: чому їх треба смажити двічі та як це зробити правильно

Читать на русском
Автор
1712
Ділимось крутим лайфхаком з приготування грибів
Ділимось крутим лайфхаком з приготування грибів. Фото shuba.life

З цим способом гриби виходять смачнішими

Ми розповідали, як яйця покращать смак тушкованої капусти. Тепер ділимось порадами, які допоможуть значно смачніше приготувати гриби.

Зазвичай гриби просто смажать один раз, але цей підхід не дуже правильний, пише Pixelinform. Страва може вийти не такою смачною, якою могла б бути.

Як смажити гриби подвійно

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте гриби і смажте, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Мета цього етапу – випарувати зайву вологу з грибів.

Коли гриби пустять сік і почнуть рум'янитися, зніміть їх з вогню і перекладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою. Серветка вбере зайву вологу, а гриби охолонуть.

Через кілька хвилин знову розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте трохи олії. Викладіть гриби на сковороду і смажте, помішуючи, до золотисто-бурштинового кольору. Цей етап додасть грибам апетитну рум'яність і хрусткість.

Важливо не перевантажувати сковороду грибами. Смажте їх невеликими порціями, щоб вони рівномірно обсмажилися. А ще не варто накривати сковороду кришкою. Це завадить волозі випаруватися і гриби стануть водянистими. Не пересмажте гриби, інакше вони стануть жорсткими і втратять аромат.

Завдяки цим простим порадам ви зможете приготувати ідеально смажені гриби, які порадують вас своїм апетитним виглядом та чудовим смаком. Також ми розповідали, що додати до омлету, щоб він добре тримав форму.