Смачний спосіб позбавитися залишків заморожених ягід: пиріг вийде соковитим і ніжним

Читать на русском
Автор
53030
Простий рецепт найніжнішої випічки
Простий рецепт найніжнішої випічки. Фото cesmak.info

Раз-два — і ви вже їсте

Пишні пироги з різноманітними начинками – завжди чудова ідея для ситного сніданку чи сімейного чаювання. Домашня випічка — це не тільки чудовий спосіб порадувати смакові рецептори, але й заповнити будинок неймовірним ароматом.

Тому якщо у вашій морозильній камері залишилося трохи заморожених ягід – діставайте їх! Сьогодні ми разом з "Цесмак" приготуємо неймовірно ніжний та смачний пиріг із сиром та ягодами.

Як приготувати пиріг з сиром та ягодами

Інгредієнти на 5 порцій:

  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • пшеничне борошно – 200 г;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • кисломолочний сир – 500 г;
  • ванільний цукор — 1,5 ч. л.;
  • сметана – 70 г;
  • ягоди – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем. Додаємо до них нарізане невеликими кубиками вершкове масло, розтираємо все в крихту.
  2. В отриману масу додаємо яйце та 100 г цукру. Замішуємо м’яке та еластичне тісто, відправляємо його в холодильник на півгодини.
  3. Окремо за допомогою блендера збиваємо сир з обома видами цукру, сметаною та яйцем.
  4. Тісто викладаємо у форму, рівномірно розподіляємо та робимо бортики 4-5 см. Зверху викладаємо приготовлену сирну масу та ягоди. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

А якщо у вас є небагато яблук, приготуйте тертий пиріг. Це настільки смачно, що захочеться готувати щодня.